Martina Bonnerová během turnaje v Opavě

Martina Bonnerová během turnaje v Opavě | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Štěstí v neštěstí, diví se plážové volejbalistky. Vyhrávaly bez boje

  • 0
Stačilo vyhrát jediný zápas a Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou získaly jistotu, že na turnaji Světového okruhu v argentinském Paraná skončí nejhůře deváté. České plážové volejbalistky těží z administrativních problémů dvou párů z Ázerbájdžánu, nad nimiž si ve skupině připsaly vítězství bez boje.

Na úvod české volejbalistky ve středu zdolaly německou dvojici Seyfferthová, Schumacherová 2:0 na sety, proti párům Vivian, Zinaida ani Karimovová, Ferreiraová už nenastoupily.

„Zápas proti Němkám byl nakonec důležitější, než jsme si myslely. Pro oba týmy z Ázerbájdžánu turnaj ani nezačal a už z něj vypadly, protože neměly vyplněné všechny potřebné dokumenty pro FIVB. Tudíž nemají povolení hrát,“ napsaly hráčky na facebooku.

Bonnerová s Hermannovou tak postoupily přímo do druhého kola play-off. „Díky výhře nad německým týmem jsme na prvním místě ve skupině a zítra (ve čtvrtek) nebudeme hrát žádný zápas. Lehce si teda pinkneme a podíváme se na potencionální soupeře. Tohle ‚štěstí v neštěstí‘ by se mělo využít, jak nejlépe to půjde,“ uvedly volejbalistky, jejichž maximem na Světovém okruhu jsou dvě pátá místa.

Do vyřazovací části turnaje v Argentině postoupily i Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou, které v play-off začnou v 1. kole. Třetí postupové místo ze skupiny B obsadily po výhře nad domácím párem Sancerová, Amievaová 22:20 a 21:15.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Paraná

Ženy:
Skupina B:
Žolnerčíková, Jakubšová (18-ČR) - Sancerová, Amievaová (31-Arg.) 2:0 (20, 15)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž