Ostrava vyzkouší dva hráče z Ameriky

Ostrava - Těžce se rodí nový volejbalový tým DHL Ostrava. Už delší dobu jsou pryč američtí smečaři Ryan Burrow a Tony Ching, ale i blokař Jiří Cerha, který dal přednost Opavě. Působení v týmu ukončil také blokař Zbyněk Jedlička a výpověď dal smečař Marek Tomáš. Zatímco Jedlička se rozhodl dát přednost civilnímu zaměstnání, Tomáš se nedohodl na smlouvě s vedením.

Rád by však ještě zkusil angažmá v cizině.

„Zpočátku jsme se nemohli domluvit na smlouvě, ale uznal jsem, že už nejsem nejmladší, a tak jsem dal přednost práci,“ řekl Zbyněk Jedlička.

Dodal, že nakonec by se s vedením na novém kontraktu dohodl. „Už jsem ale neměl ani chuť dál hrát a je lepší začít v práci nyní, než třeba až ve čtyřiceti letech.“

Ostravský kádr zatím doplnil blokař Ondřej Michálek. „Hlavně však hledáme smečaře,“ zdůraznil trenér Jaroslav Tomáš.

Od minulého týdne je v klubu na zkoušce brazilský smečař Rangel Boscatti. „Tento týden má ještě dorazit Argentinec Gonzáles,“ řekl trenér Tomáš.

Volejbalisté DHL dosud pracovali především na kondici, s čímž jim pomáhá Igor Horyl, kondiční trenér hokejisty Pavla Kubiny.

První ze série přípravných turnajů absolvovali o víkendu v Dřevěnici. Tam v neúplné sestavě skončili desátí. Prohráli s Libercem A 0:2, s Dobřichovicemi 0:2 a s Příbramí 1:2. Porazili EGE České Budějovice 2:0, Liberec B a Chomutov 2:1. „Tento víkend nás čeká Chlumec nad Cidlinou a v dalším týdnu Senica,“ dodal Jaroslav Tomáš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž