DHL Ostrava: Konečný, Správka

DHL Ostrava: Konečný, Správka - Zatímco univerzál David Konečný se chystá na mistrovství světa, jeho klubový spoluhráč Aleš Správka se už znovu zapojil do přípravy v Ostravě. | foto: MF DNES

Ostrava jen trénuje, zápasy si odložila

Ostrava - Už i s americkým smečařem Tonym Chingem znovu trénují volejbalisté DHL Ostrava. "Do dvou týdnů by měl být Tony úplně v pořádku," řekl ostravský trenér Jaroslav Tomáš. Ching je po artroskopii kolena. "Čekali jsme, že zranění bude vážnější," připustil ostravský manažer Tomáš Zedník.

Ostravští mají celý listopad jen na přípravu. V kádru jim chybí univerzál David Konečný, jenž se chystá na listopadové mistrovství světa v Japonsku, a tak si svoje extraligové zápasy přeložili.

Pořádně našlapaný ale budou mít konec roku. V 11. kole extraligy měli 11. listopadu hostit Benátky nad Jizerou, jenže hrát s nimi budou až 29. prosince.

"A den předtím, dvacátého osmého prosince, budeme hostit Kladno," řekl Tomáš Zedník.

Ostravští neodehrají ani 16. listopadu původně plánované domácí střetnutí s Příbramí. To odložili na 6. ledna. V extralize se znovu představí až 7. prosince v Ústí nad Labem.

Ještě předtím je ale čeká Český pohár. V jedné ze dvou semifinálových skupin nastoupí 1. a 2. prosince zřejmě v Opavě. Ta ale musí projít dál přes vedoucí tým 1. ligy Staré Město, na jehož hřišti pojede 12. listopadu. Dalšími soupeři Ostravy jsou Zlín a vítěz zápasu Ústí nad Labem - Brno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž