Ostravský volejbalista Mateusz Biernat (čelem vlevo) v akci

Ostravský volejbalista Mateusz Biernat (čelem vlevo) v akci | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Brněnský nahrávač Boula podáním sestřelil Ostravu z šestého místa

  • 0
Volejbalisté Ostravy kolo před koncem základní části extraligy neudrželi šesté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále. Prohráli doma s Brnem 1:3, zatímco Příbram zvítězila v Benátkách nad Jizerou 3:0 a o dva body se dostala před Ostravany na šestou příčku.

„Byl to hrozně důležitý zápas a na nás to bylo vidět jen jeden set a půl, druhý a druhou polovinu čtvrtého,“ prohlásil ostravský trenér Jan Václavík po duelu s Brnem.

Kroutil hlavou, když viděl v zápise třináct chyb v útoku a 27 na podání... První a čtvrtý set Ostravští ztratili v koncovkách, když propadli v útoku. A většinu zápasu podávali hůř než jejich protivník.

„Bojovali jsme, ale v posledním setu nám to nevyšlo,“ povzdechl si ostravský kapitán Mateusz Biernat. „Třetí set byla úplná tragédie.“

Proč ho Ostravští ztratili 11:25? „Zlomili jsme se při Boulově servisu, nezareagovali jsme na něj,“ zmínil Biernat čtyřicetiletého nahrávače hostů.

„Ano, bylo to o Boulově servisu, ale i když jsme si přihráli, tak jsme chybovali, tam bylo všechno špatně. Jako bychom měli strach hrát,“ dodal Václavík, jemuž chyběl mládežnický reprezentační smečař Lukáš Vašina.

„Rozhodl se, že dohraje sezonu s juniory,“ řekl trenér. „Tvrdí, že ztratil chuť do volejbalu, a myslí si, že tam ji zase najde.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž