V roce 2004 se Odolena Voda loučila ziskem titulu.

V roce 2004 se Odolena Voda loučila ziskem titulu. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Odolena Voda se vrací do volejbalové extraligy. Po šesti letech

  • 4
Před šesti lety se volejbalisté Odolena Vody loučili s extraligou ziskem titulu, pak je čekalo stěhování do Kladna. Obrozený středočeský klub se ale od sezony 2010/11 do nejvyšší soutěže vrací. Pomohlo mu rozšíření soutěže na dvanáct týmů.

Slavný klub z obce nedaleko Prahy, zaštítěný značkou Aero, v minulosti sedmkrát vybojoval titul mistra republiky.

Místní nadšenci volejbal po stěhování do Kladna v Odolena Vodě po čase opět vzkřísili a prvoligový tým s řadou bývalých reprezentačních hvězd se už v minulých letech netajil ambicemi na návrat mezi domácí elitu.

Poté co správní rada svazu na počátku června schválila návrh na doplnění extraligy na 12 mužstev, odmítly postup Dobřichovice i EGE České Budějovice.

"Další na řadě bylo družstvo Aero Odolena Voda," řekl ČTK koordinátor svazu Ivan Iro. Podle původních plánů přitom svaz zamýšlel znovu do nejvyšší soutěže zařadit juniorský reprezentační výběr.

V úvodním kole extraligy přivítá Odolena Voda 7. října celek Zlína. První očekávané derby s mistrovským Kladnem je podle rozpisu soutěže naplánováno na 16. října do haly obhájců titulu, odveta je na programu 4. prosince.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž