Volejbalisté Odolena Vody s Milanem Fortuníkem. Toho teď střídá Vladimír Bednář.

Volejbalisté Odolena Vody s Milanem Fortuníkem. Toho teď střídá Vladimír Bednář. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Odolena Voda má nového trenéra, Fortuníka střídá Bednář

  • 0
Vedení posledního týmu volejbalové extraligy se snaží nabudit hráče změnou trenéra. Odolena Vodu povede Vladimír Bednář, který nahradí Milana Fortuníka.

Bednář, dosud v klubu pracoval jako vedoucí týmu a manažer.

Mužstvo se slavnou tradicí, které se loni vrátilo po šesti letech do nejvyšší soutěže, je poslední v tabulce. Bývalý reprezentační nahrávač Fortuník bude dále pro klub pracovat, coby trenér se s hráči rozloučil po čtvrteční porážce s Příbramí.

"Tento krok jsem zvažoval již delší dobu. Nerozešli jsme se ale úplně, budu dál pokračovat v klubu, ale už se nebudu věnovat trenéřině. Na starost budu mít spíš marketing a práci okolo webu," uvedl Fortuník, který se velkou měrou zasloužil o obnovení extraligového volejbalu v městečku u Prahy.

Bednář se pokusí dát týmu nový impulz a zúročit dlouholeté trenérské zkušenosti, které získal i jako asistent právě v Odolena Vodě. "Máme hodně nezkušený tým, kluci toho nemají tolik odehráno. A nemáme ani prostředky, abychom tým doplnili," řekl Fortuník.

Aero Odolena Voda v minulosti sedmkrát vybojovalo titul mistra republiky. V roce 2004 však klub zanikl a přešel do Kladna. Nyní má starosti, jak se odrazit ode dna extraligové tabulky. Bednáře čeká trenérská premiéra po reprezentační přestávce v domácím utkání 1. prosince proti ČZU Praha.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž