Momentka ze zápasu Olomouc - Frýdek-Místek

Momentka ze zápasu Olomouc - Frýdek-Místek | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Olomoucké volejbalistky ovládly pohár rektora, Šternberk skončil pátý

  • 0
Počtvrté v řadě zvítězily olomoucké volejbalistky na domácím turnaji O pohár rektora. Během tří dnů vyhrály všech pět zápasů a nechaly za sebou druhý Olymp Praha a třetí reprezentační družstvo českých juniorek. Omlazený Šternberk skončil pátý.

Turnajové pole čítalo letos šest účastníků a v univerzitní hale na Lazcích se utkali systémem každý s každým. Vysokoškolačky s přestavěným kádrem postupně zdolaly juniorky ČR a Šternberk 3:0, pak přehrály svého tradičního rivala z Olympu 3:1 a nakonec bez ztráty setu porazily rakouské juniorky i přední běloruský tým Atlant Baranoviči.

„S herním projevem můžeme být spokojeni, přestože jsme šli do turnaje z plné zátěže. Navíc v týmu byla vidět i bojovnost, což mě těší,“ chválil spokojený trenér Olomouce Jiří Teplý, jenž mohl vedle kvarteta posil z Frýdku-Místku nasadit i zkušenou nahrávačku Soňu Novákovou a chorvatskou blokařku Betu Dumančičovou.

Další turnajová prověrka čeká vysokoškolačky od 17. září v běloruském Baranoviči.

Šternberk letos razantně omladil a bude spoléhat především na talentované volejbalistky. V Olomouci prohrál s Baranoviči a juniorkami ČR 1:3, v soubojích s Olympem a domácím celkem nezískal ani set a chuť si tak spravil pouze s juniorskou reprezentací Rakouska (3:1).

„Družstvo není sehrané a v tomto složení se potkalo až na turnaji. Před námi je hodně práce, ale jsem přesvědčen, že všechny juniorky se už během této sezony budou posouvat výrazně dopředu tak, aby nahradily odešlé hráčky,“ věří šternberský kouč Martin Hroch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž