Soňa Nováková

Soňa Nováková | foto: MF DNES

Nováková s Háječkovou vstoupily do MS snadnou výhrou nad Španělkami

  • 1
České plážové volejbalistky Soňa Nováková s Lenkou Háječkovou vstoupily do mistrovství světa v norském Stavangeru hladkou výhrou nad španělským párem Ester Alconová, Olga Matvějevová 21:13, 21:11. Po 33 minut trvajícím duelu si přiblížily postup.

Nováková uvedla, že české hráčky skutečně v utkání neměly žádné těžkosti. "Výborně jsme podávaly, pomohly jsme si několika esy a jejich špatným příjmem. A Lenka v poli vyčapala zázračné balony," řekla bronzová medailistka z MS 2001. "Vždycky jsme jim odskočily a v klidu si sety dohrály. Ale určitě to je nejlehčí soupeř ze skupiny," dodala.

Háječková s Novákovou byly původně jen náhradnicemi, do hlavní soutěže se dostaly až po odhlášení zraněných čínských reprezentantek. Jejich dalšími soupeřkami ve skupině budou páry z Francie a Nizozemska. Postoupit do vyřazovací části se dá i z třetího místa.

Mezi nejlepších 48 dvojic ve svých kategoriích se dostali i Michal Bíza s Pavlem Rotreklem a Hana Klapalová s Terezou Petrovou, které čekají úvodní zápasy v sobotu.

Ženy:
Skupina K:

Nováková, Háječková (11-ČR) - Alconová, Matvejevová (38-Šp.) 2:0 (13, 11).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž