Momentka z finále mistrovství světa mezi Ruskem a Brazílií.

Momentka z finále mistrovství světa mezi Ruskem a Brazílií. | foto: FIVB

Na volejbalovém mistrovství světa v roce 2014 se bude hrát čtvrtfinále

  • 0
Na světových šampionátech ve volejbalu v roce 2014 se budou hrát čtvrtfinálové duely, které na posledních šampionátech v turnajovém schématu chyběly. Další změnou, kterou oznámila mezinárodní federace FIVB, je zrušení přímého postupu obhájce titulu.

Na příští MS mužů v Polsku i žen v Itálii se tak z kvalifikace probojuje po 23 týmech, které doplní pořádající země. V Evropě budou muži usilovat o osm postupových míst, ženy o devět.

Na závěrečném turnaji se bude nejprve hrát ve čtyřech šestičlenných základních skupinách, šestnáct postupujících týmů poté vytvoří dvě osmičlenné skupiny. Tak ženy hrály i loni a muži naposledy na MS 2006 v Japonsku.

Tehdy se však postupovalo přímo do semifinále, zatímco nyní se do vyřazovací fáze turnaje dostane osm celků. Čtvrtfinálové zápasy se tak do programu MS vrátí po dvanácti letech.

Systém loňského šampionátu mužů v Itálii vyvolal vlnu kritiky. Některé porážky silných týmů v osmifinálové fázi turnaje, kdy se hrálo v tříčlenných skupinách, totiž byly podle svědků záměrné a motivované snahou dostat se do přijatelnějších čtvrtfinálových skupin. Zápasy tak skandálně vypustili i Rusové nebo pozdější mistři světa Brazilci.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte