Volejbalisté Českých Budějovic, uprostřed vykukuje Radek Mach,

Volejbalisté Českých Budějovic, uprostřed vykukuje Radek Mach, | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Na Jihostroj v poháru čeká jeho jediný letošní přemožitel

  • 0
Český pohár volejbalistů vrcholí. Dnes se v Mladé Boleslavi rozhodne o finalistech. České Budějovice nastoupí jako obhájce trofeje a mají opět nejvyšší ambice.

"Samozřejmě bychom chtěli uspět. Chceme zopakovat loňský výsledek," uvedl asistent trenéra českobudějovického celku Stanislav Pochop.

Dnes od 15 hodin nastoupí Jihočeši k utkání s Příbramí. Jediný přemožitel Jihostroje v letošní sezoně extraligy je pro úřadující mistry nepříjemný soupeř. "Příbram bere každé utkání proti nám velmi prestižně," komentoval Pochop.

Jako nevýhodu vidí, že Příbram vede Petr Brom. Ten loni v Českých Budějovicích ukončil pět úspěšných sezon a tým Jihostroje velmi dobře zná. Příbram Jihočechy vyzve i příští týden, kdy přijede na extraligu.

"Proti nám Příbramští neřeší prohrané první míče. Ohromně se hecují a bojují do konce," popsal Pochop přístup soupeře, kterého předběžně vidí jako možného protivníka v semifinále extraligy.

Stanislav Pochop doufá, že do konce základní části se vrátí marodi. Jakub Novotný, který strávil tři klidové týdny po výronu v kotníku, se už bez výskoků vrací do tréninku. Zraněný je i Radek Motys. O vítězi Českého poháru se rozhodne v neděli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž