Můžeme vylepšit formu, říkají Budějovičtí

České Budějovice - Česko budějovické volejbalisty potkává třetí a poslední díl základní části extraligy. Rozehrají ho v pátek. V přestávce mezi druhou a třetí částí se tým sešel a vzal si novoroční předsevzetí. Ztráty v současné sezoně už jsou dost velké. Je třeba soustředit se na druhou polovinu sezony.

"Konkrétní cíle jsme si nestanovili, ale chceme zlepšit naše výsledky," uvedl asistent trenéra Milan Šimonek.

A hned připomněl, že hlavním cílem pro současnou sezonu je semifinále play-off extraligy. Cíl už klub avizoval na začátku soutěže. Aby mělo mužstvo lepší výsledky, musí otočit těsné prohry na výhry.

Jihostroj měl mečboly v zápasech v hale Kladna, v Ústí, útočil na výhru v Opavě nebo v Liberci, ale ze všech čtyř zápasů odešli hráči s hlavami mezi koleny.

Teď by mělo celý tým povzbudit, že s tréninkem po zdravotním výpadku začali blokař Smrčka i libero Habada. Mužstvo je před závěrem základní části kompletní.

Jihostroj byl po 18. kole pátý, a dostal se tak tak o bod do lepší poloviny před losem třetí části. Prvních pět celků hraje v poslední sérii 5 zápasů doma a 4 venku.

Hned v prvním utkání narazí v sobotu doma na zatím šestou Příbram a hned bude mít starosti, aby nápor příbramského mužstva na svou pozici odvrátil.

Soupeři Jihostroje

Doma: Příbram, Ústí nad Labem, Ostrava, Opava, Benátky nad Jizerou
Venku: Zlín, Brno, Liberec, Kladno

Poznámka: týmy jsou seřazeny tak, jak s nimi budou České Budějovice střídavě hrát

"Na los poslední části je z našeho pohledu lehce optimistický pohled," zabalil Šimonek komentář losu. Vysvětlil, že trenéři Jihostroje uvítali, že jejich svěřenci hrají nejdříve s celky, které mají pod sebou. "Máme prostor na konsolidaci mužstva a vylepšení formy."

Do play-off by měli Jihočeši postoupit z co nejlepší pozice. Ale aby dohnali první Ostravu a druhý Liberec, kde ztrácejí 5 výher, to není za 9 utkání moc reálné.

Třetí Opava a čtvrté Kladno mají o dvě výhry více. Tamby se Jihostroj chtěl dostat, aby měl lepší pozici v 1. kole play-off a hrál případné rozhodující utkání doma.

Play-off se hraje na 4 vítězné zápasy. Lepší po základní části začíná hned dvakrát doma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž