Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková se vyhrály mistrovství republiky - ilustrační foto.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková se vyhrály mistrovství republiky - ilustrační foto. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Mistrovství republiky v plážovém volejbalu vyhrály Kolocová se Slukovou

  • 0
Kristýna Kolocová a Markéta Sluková získaly první titul mistryň republiky v plážovém volejbalu. Ve finále v Chodově porazily Soňu Novákovou a Terezu Tobiášovou 2:0 na sety. Třetí místo obsadily Michala Kvapilová a Šárka Židová.

Šampionát se nakonec hrál bez obhájkyň loňského prvenství Lenky Háječkové a Hany Klapalové. Letošní semifinalistky MS a ME totiž na turnaji Světového okruhu v Haagu postoupily až do sobotních bojů a vrchol domácí sezony nestihly.

Třiadvacetileté Kolocová se Slukovou prošly chodovským turnajem zcela suverénně, ve finále nad mnohem zkušenějšími soupeřkami zvítězily 21:15 a 21:16. "Jenže se Soňou a Terezou to je vždycky prestižní zápas, a navíc se nám už párkrát stalo, že jsme do finále prošly úplně s přehledem, ale pak jsme prohrály," řekla ČTK Sluková.

Držitelka deseti českých titulů Nováková další triumf do své bohaté sbírky nepřidala. "V prvním setu jsme dobře podávaly, protože ony mají taky silný servis a věděly jsme, že to může rozhodovat. V druhém jsme pak na začátku prohrávaly 1:5, ale rychle jsme vyrovnaly a v koncovce nám hodně pomohlo, když to Soňa dala do autu na 19:16," dodala Sluková.

Muži se o republikový titul utkají za týden ve Slavkově.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu žen

Finále:
Kolocová, Sluková - Nováková, Tobiášová 2:0 (15, 16)

o 3. místo:
Kvapilová, Židová - Bonnerová, Hermannová 2:1 (16, -18, 15)

další pořadí:
5. D. Bláhová, Machová a Řeháčková, Vorlová, 7. Šulcová, Danilovičová a Vaňková, Gálová.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž