Marek Šotola na reprezentačním tréninku

Marek Šotola na reprezentačním tréninku | foto: Petr Lundák, MF DNES

Šotola má s Berlínem potřetí v řadě domácí titul, vyhrál i Bartůněk v Nizozemsku

  • 0
Reprezentační univerzál Marek Šotola získal s Berlínem potřetí za sebou německý titul. V rozhodujícím pátém finále proti volejbalistům Friedrichshafenu byl se 17 body nejužitečnějším hráčem domácích, kteří přitom v sérii prohrávali 0:2 na zápasy. V Nizozemsku v nejvyšší soutěži triumfoval nahrávač Luboš Bartůněk s týmem Active Living Orion. V Portoriku se radovala z titulu smečařka Helena Havelková.

Čtyřiadvacetiletý Šotola působí v klubu Berlin Recycling Volleys třetí sezonu a vždy bundesligu zakončil se zlatou medailí. Při obratu ve finálové sérii s Friedrichshafenem prohrával Berlín ještě 1:2 na sety ve čtvrtém duelu, završil ji však domácí výhrou 3:0.

V Nizozemsku v nejvyšší soutěži triumfoval nahrávač Luboš Bartůněk s týmem Active Living Orion. Ve finále zvítězili 3:1 na zápasy nad Dynamem Apeldoorn.

Marek Šotola v oranžovém

Někdejší nejlepší česká volejbalistka Havelková po neúspěšném působení v beachvolejbale a návratu do reprezentace našla loni klubové angažmá v portorickém týmu Cangrejeras de Santurce. Na závěr sezony v exotické destinaci zvedla nad hlavu pohár pro ligové šampionky. Finále s Manatí vyhrál její tým 4:0 na zápasy. V závěčném utkání k tomu pětatřicrtiletá smečařka přispěla patnácti body.

Ve hře o titul jsou ještě smečaři Jan Galabov a Martin Licek v portugalské lize. Jejich tým Sporting Clube de Portugal prohrává ve finále 1:2 na zápasy s Benfikou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž