Liga mistrů uvidí zajímavý český duel

Lucemburk - Čtyři čeští reprezentanti a k tomu jejich bývalý trenér se potkají v osmifinálovém utkání volejbalové Ligy mistrů. Páteční los proti sobě postavil italskou Perugii s Léblem a J. Novotným a francouzské Cannes, kde pod Tillieho vedením hrají M. Novotný a Hudeček. Naopak Král se už může těšit na finálový turnaj, do něhož byl s Trevisem jako organizátorem přímo nasazen.

Pro českého mistra už elitní soutěž skončila, přesto v ní má tuzemský volejbal tolik vyslanců, že by vystačili na celý tým. Ve hře je ještě trenér Pavel Třešňák a celkem osm hráčů.

Vídeň vedená Pavlem Třešňákem s liberem Přemyslem Obdržálkem a nahrávačem Tomášem Malčíkem se do play-off probojovala až dodatečně jako nejlepší mužstvo z čtvrtých míst. Pozici Rakušanům uvolnil pořadatel závěrečného turnaje Final Four, který má postup do semifinále zajištěný automaticky.


Dnes bylo pořadatelství svěřeno italskému Trevisu, které hodlá turnaj v poslední březnový víkend uspořádat v Římě. Dvoukolovému play-off se tak s italským klubem vyhne i český blokař Jiří Král.

Dvojzápas bez vítěze - 212:212
Curych (čtk) - Čtvrtfinále Klubového poháru žen přineslo nový záznam do volejbalové historie, protože dva týmy dosáhly po dvou zápasech stejného bodového součtu a o postup musejí sehrát rozhodující třetí duel. Nizozemské Lichtenvoorde a Curych shodně jednou vyhrály 3:2 a i jejich konečný součet vyhraných míčů je totožný - 212:212. Dnešní dodatečný duel v Nizozemsku skončil opět nejtěsnějším poměrem a z postupu se radoval domácí tým.

Utkání Cannes - Perugia není zajímavé jen čtyřnásobným českým zastoupením. Zároveň půjde o šlágr osmifinálové fáze, protože na sebe narazí zástupci dvou nejvýše hodnocených ligových soutěží. Francouzský mistr vyzve italského vicemistra.

Českou legii z Vídně čeká dvojzápas s Iraklisem Soluň a Tomáš Rubáček se může těšit s belgickým Roeselare na souboje s obhájcem prvenství z Tours.

Zápasy osmifinále se odehrají v prvních dvou únorových týdnech, prvního března začínají čtvrtfinále.

Los 1. kola play-off Ligy mistrů: Cannes - Perugia, Dynamo Moskva - Rotterdam, Roeselare - Tours, Bělgorod - Friedrichshafen, Iraklis Soluň - Vídeň, Belchatow - Maaseik.

Finálový turnaj Ligy mistryň byl svěřen do Francie, kde ho uspořádá Cannes. O tři místa soutěží už jen osm týmů, takže play-off bude o jedno kolo kratší než u mužů.

Jedinou českou hráčkou, která vydržela v soutěži, je Michaela Jelínková, jež figuruje v širším kádru Cannes.

Los play-off: Bergamo - Baku, Vakifbank Istanbul - Las Palmas, Jekatěrinburk - Perugia.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž