Libero Obdržálek se ve světě rozkoukává

  • 1
Ostrava - Z české ligy skočil rovnou do světové. Libero Přemysl Obdržálek se učí dirigovat obranu volejbalových reprezentantů v soutěži nejlepších světových výběrů. „Zatím se mi to moc nedaří, ale snažím se. Ještě jsem toho s klukama moc neodehrál,“ řekl šestadvacetiletý Obdržálek po domácích zápasech s Francií (3:1 a 3:2). Je skromný. Opora mistrovského Liberce má za sebou šest utkání v elitní soutěži. „Všechno je rychlejší, o hodně,“ komentuje Světovou ligu.

Co bylo pro něj v utkáních s Francouzi nejtěžší? „Vyrovnat se s podáním a s jejich rychlými útoky z kůlů.“

Spoluhráči, kteří působí ve Francii, upozorňovali Obdržálka zejména na servis Patina a Granvorky. Na oba se tedy obzvlášť soustředil.

Každého volejbalistu, ale hlavně libera, jehož prací je přihrávat a bránit v poli, nejvíc mrzí, když vybere těžký míč a spoluhráč ho zkazí.

Tak třeba Obdržálek reflexivně u země před zadní čárou zastavil útok hostů, jenže nahrávajícímu Rakovi balon propadl mezi prsty. „Člověka to naštve, ale volejbal je kolektivní sport,“ podotkl Obdržálek.

„Nemůžete na chybu myslet, musíte na ni hned zapomenout a naplno se soustředit na další míč, aby z toho nebyla bodová série soupeře.“ 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž