KV Aréna se stane dějištěm bojů na ME volejbalistů 2011.

KV Aréna se stane dějištěm bojů na ME volejbalistů 2011. | foto: MF DNES

Liberec ztratil volejbalové ME 2011. Turnaj míří do Prahy a Karlových Varů

  • 6
Karlovy Vary nahradí Liberec při hostitelství mistrovství Evropy volejbalistů 2011. Druhým pořadatelským městem zůstává Praha. Změnu oznámili zástupci Českého volejbalového svazu. Turnaj společně s Českem uspořádá také Rakousko ve dnech 10. až 18. září 2011.

"Jde o ryze ekonomický důvod. Karlovy Vary nabídly lepší záruky a s Libercem jsem se dohodli na změně," řekl předseda ČVS Antonín Lébl. "Změna byla odsouhlasena i Evropskou volejbalovou konfederací."

Dějištěm závěrečných bojů bude Vídeň, zatímco v českém hlavním městě Praze se bude hrát jedna základní a jedna semifinálová skupina. Další ze čtyř základních skupin budou v Karlových Varech a v rakouském Innsbrucku.

"My máme k dispozici dvě nejmodernější haly v Česku. V Praze je to 02 Aréna, v Karlových Varech KV Aréna," těší Ivana Ira, mezinárodního sekretáře ČVS.

Rozpočet mistrovství byl na české straně vyčíslen na 62 milionů korun.

Šampionát už zná i své logo, ale to bude odhaleno až při slavnostním ceremoniálu ve Vídni. Rovněž je jasné, že se Evropa bude hrát novým systémem. Z každé ze čtyř skupin postoupí tři týmy do další fáze, kterou už nebude čtvrtfinálová skupina, ale rovnou play-off.

"Šampionát díky tomu získá nový dramatický náboj, v každém utkání půjde o hodně," řekl Iro k systému turnaje.

Losování základních skupin proběhne 19. či 20. října 2010 na Pražském hradě. "Věříme, že se zúčastní i pan prezident Klaus. Předpokládáme, že se Praha v tu dobu stane centrem mediální pozornosti," soudí Lébl.

Pro Karlovy Vary se jedná o druhou významnou sportovní akci v krátké době. Město bude hostit rovněž závěrečnou fázi mistrovství světa basketbalistek, které Česko pořádá ve dnech 23. září až 3. října 2010.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon