Liberecký blok obstarávají (zleva) Jan Hadrava, Adam Zajíček a Tomáš Hýský.

Liberecký blok obstarávají (zleva) Jan Hadrava, Adam Zajíček a Tomáš Hýský. | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Liberec volejbalový hit zvládl a dál vévodí extralize

  • 0
Více než dvě hodiny parádního volejbalu a dramatické čtyři sety, které všechny skončily nejmenším možným rozdílem dvou bodů! Tak vypadal boj, v němž první Dukla Liberec udolala ve čtvrtek doma v předehrávce 11. kola druhou Příbram 3:1 a potvrdila vedoucí pozici v extralize.

"Byl to skvělý zápas ve vynikající atmosféře. Stálo nás to hodně sil, ale naši kluci opět ukázali, jakou mají morálku. Bylo to strašně těžké utkání a tří bodů si velice cením," radoval se Michal Nekola, kouč Liberce.

Vyrovnaný první set nabídl napínavou koncovku. Hosté si v ní vynutili dva setboly, které nevyužili, pak se skóre otočilo ve prospěch hráčů Dukly, a ti svojí třetí možnost na ukončení sady proměnili. Drtivá většina druhého dějství připravila jinou podívanou. Příbram zatlačila na servisu a dostala se do vedení až o sedm bodů. Domácí sice byli na kolenou, ale v pravý čas se zvedli.

Hlavně díky skvělým podáním univerzála Hadravy srovnali na 21:21, ale nakonec byla o dva míče šťastnější Příbram. Do poloviny třetího setu se vedení přelévalo ze strany na stranu, pak měla Dukla už pětibodový náskok, ale jeho závěr uhájila opět jen s minimální dvoubodovou převahou.

Čtvrtou sadu si Liberečtí bez větších potíží kontrolovali do stavu 23:18, hosté však srovnali na 23:23, ovšem další infarktovou koncovku opět ustála Dukla a oslavila důležitou výhru.

Volejbalisty Liberce čeká v sobotu ještě zápas 10. kola v Ostravě, ale bez ohledu na výsledek vkročí do roku 2013 z 1. místa. "To těší, ale i do Ostravy si jedeme pro tři body. Ztrácet nechceme nikde," tvrdil Nekola.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž