Liberecký trenér Josef Smolka mladší a jeho svěřenkyně

Liberecký trenér Josef Smolka mladší a jeho svěřenkyně | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Volejbalistky Liberce čeká ostrý test: souboj s vicemistryněmi

  • 0
Volejbalistky liberecké Dukly, jejichž tým vznikl letos v létě, dosud ve své krátké historii sehrály ve své domácí hale tři soutěžní zápasy a pokaždé to byl pětisetový maraton. V Českém poháru a následně i v extralize udolaly 3:2 pražský Olymp, s KP Brno naopak v tie-breaku padly.

Podobně napínavá bitva se dá očekávat v hale Dukly i v sobotu, kdy Liberečanky vyzvou v atraktivním duelu 5. kola extraligy od 18.00 úřadující české vicemistryně z Olomouce.

„Pokud budeme hrát hodně dobře, tak je možné, že se náš domácí zápas zase protáhne. Olomouc je přece jen špičkové družstvo, které v loňském finále vzdorovalo mistrovskému Prostějovu, jeho kádr je velmi kvalitní a hlavně dlouho pohromadě,“ říká před soubojem Josef Smolka mladší, kouč libereckých volejbalistek.

Nově sestavené družstvo žen Dukly si zatím vede v nejvyšší soutěži výtečně a po třech vítězstvích v řadě je ve vyrovnané tabulce se ziskem devíti bodů druhé za neporaženým Prostějovem, Hanačkám patří s osmi body čtvrtá příčka.

„Rozhodně ale nejsme favoriti, naopak každý set s takovým soupeřem pro nás bude v úvodu sezony úspěch. Bereme to jako takový test naší výkonnosti, abychom viděli, co nám ještě chybí do té absolutní špičky. Už jsme na nějaké úrovni, ale pořád máme před sebou hodně práce,“ tvrdí Smolka.

Liberecké volejbalistky se po čtyřech odehraných kolech pohybují na čelních příčkách individuálních statistik. Slovenská univerzálka Romana Krišková je s 81 uhranými body nejlepší hráčkou soutěže a vede i pořadí nejvíce bodujících hráček v útoku, Veronika Dostálová je nejlepším liberem, další Slovenka Lucia Mikšíková je druhá v úspěšnosti ze servisu a Kateřina Kohoutová je třetí mezi blokařkami.

Muži Dukly budou hájit neporazitelnost v Benátkách

Volejbalisté liberecké Dukly zatím v letošním ročníku extraligy vyhráli všech šest zápasů za tři body, přičemž ztratili tři sety, a sérii neporazitelnosti chtějí udržet i v sobotu. V utkání 7. kola nastoupí od 17 hodin v roli vysokých favoritů na palubovce desátých Benátek nad Jizerou, které dosud nasbíraly jen čtyři body.

„Je to pořád takové tradiční derby, protože tam dřív hrála spousta kluků, kteří prošli Duklou, a někteří jsou tam i teď. Naším jediným cílem je samozřejmě zase získat tři body,“ tvrdí Michal Nekola trenér Dukly.

V dresu Benátek mají libereckou minulost bratři Nesvačilové, Fučík, Sukuba i Martin Ticháček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž