Liberec čeká v semifinále Pireus

Almeira - Volejbalisty Liberec čeká v semifinále Klubového poháru řecký tým Olympiakos Pireus. Druhou dvojici tvoří nizozemské celky Ortec Nesselande Rotterdam a Omniworld Almere, jenž porazil Kladno. Sobotní zasedání evropské konfederace CEV v Almeiře ale stále nerozhodlo tom, kde se turnaj bude hrát.

Liberecký protivník z aténského předměstí má v týmu velké eso, argentinského reprezentačního univerzála Marcose Milinkovice.

"Máme slíbenou videokazetu, ale zatím každý, s kým jsme o Olympiakosu mluvili, říkal, že přes Milinkovice jde šedesát až sedmdesát procent všech balonů. Takže stěžejní pro nás bude ubránit ho," řekl prezident Dukly Pavel Šimoníček.

Turnaj Final Four se bude hrát od 11. do 13. března. Rozhodnutí o pořadateli má padnout do středy

Vedení CEV ale v sobotu zamítlo kandidaturu Rotterdamu, protože nizozemský klub nesplnil stanovené podmínky. "Nepředložili kontrakt s televizí," řekl místopředseda CEV Jan Hronek.

Nyní se podle Šimoníčka v zákulisí proslýchá, že se o titul bude hrát v Řecku, tedy právě v zemi libereckého soupeře. "Už je to prý skoro jisté, z toho tedy žádnou radost nemáme," kabonil se liberecký funkcionář.

Liberec vzhledem ke značným finančním nárokům neměl o finálový turnaj zájem. Jen CEV si za pořadatelství účtuje poplatek v přepočtu téměř milion korun. Možnosti organizace Final Four zjišťovalo i Brno, ale nakonec od této myšlenky rovněž ustoupilo.

Severočeši postoupili do semifinále Klubového poháru po dvou vítězstvích nad Fenerbahce Istanbul. Díky tomu Dukla zároveň zajistila pro letošního šampiona české extraligy účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Liberec je po sedmi letech prvním českým celkem, který se v evropské volejbalové soutěži dostal do Final Four. Naposledy v něm startovaly České Budějovice v Poháru CEV a v italském Rieti v roce 1998 skončily čtvrté.

Před nimi prošla dva roky po sobě do semifinále téže soutěže Odolena Voda a jednou obsadila třetí místo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž