Anna Pospíšilová útočí - ilustrační foto.

Anna Pospíšilová útočí - ilustrační foto. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Na brněnské Riviéře musí čekat, zda z Prahy dorazí nasazené jedničky

  • 0
Rozpolcené pocity mohou mít organizátoři víkendového turnaje plážových volejbalistek na brněnském koupališti Riviéra, kde se v sobotu v kvalifikaci rozehraje první ročník Letního poháru žen.

Nasazeným párem číslo jedna jsou Michaela Kulhánková a Anna Pospíšilová z pořádajícího Beach & Snow Volley Teamu, zároveň ale není moc pravděpodobné, že je diváci na Riviéře v nedělním finálovém bloku uvidí.

Kulhánková s Pospíšilovou se totiž účastní v Praze závěrečného turnaje Tipsport Beach Series, bodově třikrát štědřeji dotované akce, a v Brně by se představily pouze za předpokladu, že by v Praze v sobotu předčasně vypadly.

Přestože by jejich start dodal premiéře Letního poháru na Riviéře lesk, nezdar na prestižnějším turnaji jim ředitel brněnského turnaje Matouš Müller nepřeje.

„Osobně si myslím, že holky v Praze postoupí daleko, zejména když tam nebudou hrát jedny z favoritek Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. Takže u nás spíš nebudou,“ přemítal Müller.

Oddílové jedničky bylo podle jeho slov prakticky nemožné na Riviéru dostat. „Bylo by hezké u nás mít svoje hráčky, ale jde jim o body do žebříčku. V Praze jich i za čtvrté místo dostanou dvakrát víc než u nás za prvenství,“ podotkl Müller.

Kvalifikace začínají v sobotu ve 14 hodin a vstupné je v rámci vstupu na koupaliště. V neděli hlavní soutěž začíná v 9 hodin, finále pořadatelé čekají vpodvečer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž