Kubala si v Montrealu znovu poranil rameno

Montreal - Zase zranění. Přemysla Kubalu dlouhodobě provází zdravotní potíže. Před měsícem ho sužovaly bolesti mezižeberního svalu, sotva se dal do pořádku, vyřadilo ho bolavé rameno, s nímž měl potíže už dřív. Nyní kvůli němu odstoupil z turnaje Světového okruhu v Montrealu. V pondělí příletu se podrobí vyšetření.

Kubala s Michalem Bízou v Kanadě vybojovali první vítězství v hlavní soutěži a výhra nad Rakušany Goschem a Straussem jim vynesla 17. místo, nejlepší společný výsledek ve Světovém okruhu. Další zápas proti francouzským soupeřům Césovi s Dugripem už nedohráli.

"Vedli jsme v prvním setu 19:17, skočil jsem po balonu a blbě dopadl na rameno. Museli jsme to skrečnout," řekl dvaatřicetiletý Kubala, jenž by se s Bízou rád probojoval na olympijské hry v Pekingu 2008.

Zranění připravilo český pár o šanci nasbírat více než 120 bodů, které si z Montrealu přivezou.  Není tak jisté, zda jim budou stačit na účast v omezené kvalifikaci pro turnaje nejvyšší kategorie grandslamů v Paříži a Klagenfurtu.

Mužský turnaj v Kanadě vyvrcholí v neděli, suverénně jím procházejí dvě nejvýše nasazené brazilské dvojice. Araujo, Magalhaes i největší favorité Ricardo, Emanuel už mají jistou účast v semifinále.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon