Kubala s Bízou poprvé vyhráli, jsou sedmnáctí

Montreal - Jen velmi krátce vydržela Haně Klapalové a Tereze Petrové radost z postupu do hlavní soutěže turnaje Světového okruhu v Montrealu. České šampionky v plážovém volejbale se po postupu z kvalifikace opět nedočkaly vítězství. Naopak prvního vítězství v hlavní části dosáhli Přemysl Kubala a Michal Bíza.

V kanadském Montrealu po úspěšné kvalifikaci sice ve čtvrtek nejprve podlehli favorizovaným Harleymu a Benjaminovi z Brazílie, ale v opravách porazili 2:0 rakouské soupeře Gosche se Straussem.

Nakonec Kubala s Bízou obsadili sedmnáctou pozici, když ke druhému zápasu v opravách kvůli zranění nenastoupili. Druhý český mužský pár Pavel Kolář, Martin Tichý nepostoupil z kvalifikace.

Zatímco Kubala s Bízou mají jistou nejhůře sedmnáctou pozici, druhý český mužský pár Pavel Kolář, Martin Tichý nepostoupil z kvalifikace.

Na rozdíl od svých mužských reprezentačních kolegů Hana Klapalová a Tereza Petrová stále na první výhru v hlavní soutěži Světové série marně čekají. Po dvou porážkách ve Stavangeru neuspěly ani v Montrealu, kde vypadly ve čtvrtek v prvním kole oprav.

V Kanadě nejprve podlehly dvojnásobným stříbrným olympijským medailistkám Adrianě Beharovou se Sheldou z Brazílie 16:21 a 11:21 a úspěšné nebyly ani v opravách. Tam prohrály s finskými sestrami Nyströmovými ve dvou vyrovnaných setech 18:21 a 21:23.

V celkovém pořadí tak české hráčky obsadily konečnou pětadvacátou pozici.

Muži:
1. kolo:
Harley, Benjamin (Braz.) - Kubala, Bíza (ČR) 2:0 (12, 13).
Opravy:
Kubala, Bíza - Gosch, Strauss (Rak.) 2:0 (17, 16)
Cés, Dugrip (Fr.) - Kubala, Bíza bez boje.
Ženy:
1. kolo:
Beharová, Shelda (Braz.) - Klapalová, Petrová (ČR) 2:0 (16, 11).
Opravy:
Em. Nyströmová , Er. Nyströmová (Fin.) - Klapalová, Petrová (ČR) 2:0 (18, 21).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž