Krempaská věří, že risk s volnem týmu prospěje

Frýdek-Místek - Klid zbraní. Tak vypadá závěr roku ve většině sportovních soutěží. Volno nemají jen extraligoví hokejisté a prvoligoví basketbalisté. Volejbalistky Sokola Frýdek-Místek, třetího týmu extraligy, nastoupí k dalšímu zápasu 8. ledna, kdy hostí Slavii Praha. Mezi svátky hráčky trénují, ale užijí si i nezvykle dlouhého volna.

V pondělí se sejdou po čtyřech volných dnech a na další pauzu se mohou těšit na přelomu roků. "Tři dny teď budeme trénovat dvoufázově a pak budou mít hráčky opět dovolenou do třetího ledna, kdy už najedeme na obvyklý rytmus," řekla trenérka Frýdku-Místku Táňa Krempaská.

"Tento týden se zaměříme především na kondici." Táňa Krempaská připustila, že částečně riskuje, když hráčkám dopřává v závěru roku osm dnů dovolené.

"Věřím ale, že to holkám prospěje, protože zatím moc času na oddech a relaxaci nebylo, že zase budou mít do volejbalu větší chuť." Když trenérka dávala volejbalistkám volno, nenabádala je, aby individuálně trénovaly.

"Vím z vlastní zkušenosti, že když mi někdo řekl běhej, tak jsem tomu moc nedala," usmála se někdejší reprezentantka. "Každá z holek ale musí sama vědět, co potřebuje k tomu, aby se udržela v kondici. Jestli někdo celou dobu lenošil, poznám hned na prvním tréninku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž