Lukáš Vašina z Karlovarska (čelem) smečuje přes blok volejbalistů Ústí nad...

Lukáš Vašina z Karlovarska (čelem) smečuje přes blok volejbalistů Ústí nad Labem. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Karlovarsko přivítá Ústí nad Labem. Podcenění nehrozí, říká Vašina

  • 0
Hala míčových sportů ožije extraligovým volejbalem netradičně uprostřed týdne. Vedoucí tým soutěže VK ČEZ Karlovarsko se svým fanouškům představí ve středeční předehrávce proti Ústí nad Labem.

„Jsme sice favority, ale extraliga je nesmírně vyrovnaná a každý zápas s jakýmkoli soupeřem je těžký,“ varuje smečař Lukáš Vašina.

Ústecký tým ovládl poslední dvě utkání a poskočil na osmé místo tabulky. Celek Karlovarska v dosavadních čtyřech zápasech neztratil jediný set.

„Do každého zápasu musíme jít s respektem k soupeři, ať je ten tým jakýkoli,“ pokračoval Vašina, který se o víkendu prosadil do ideální sestavy kola.

„Myslím si, že podcenění z naší strany rozhodně nehrozí. Musíme se především koncentrovat na vlastní hru, ale když najdeme nějakou nebezpečnou zbraň Ústí, určitě si o ní řekneme na poradě před zápasem.“

Karlovarsko v této sezoně kraluje na servisu, volejbalisté Ústí zase patří k nejlepším na přihrávce. Favority zápasu jsou domácí hráči, kteří však zároveň vstupují do náročného období, jen v extralize odehrají tři duely během deseti dnů včetně televizního utkání proti Kladnu.

„Třeba to tak vypadá, ale není nic zvláštního hrát dva zápasy týdně,“ namítl smečař Vašina.

„Využili jsme začátku sezony k tomu, abychom dobře a hodně trénovali a byli připraveni na toto období, kdy se hraje dvakrát v týdnu a kdy se už tolik trénovat nedá.“ Kromě extraligového vytížení vstoupí volejbalisté Karlovarska i do pohárové Evropy, ve středu 13. listopadu přivítají Vardar Skopje v předkole Challenge Cupu. Nejbližší utkání v domácí soutěži s ústeckým mužstvem odehrají svěřenci trenéra Jiřího Nováka ve středu od 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž