ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Stolař, MAFRA

Je tady zdravá konkurence, říká Wiese o týmu volejbalistů Karlovarska

  • 0
Domácím turnajem Velká cena porcelánu prošli volejbalisté Karlovarska bez porážky. Výsledek však není tak rozhodující, podstatné jsou kvalitní a stabilní výkony, které hráči pořádajícího klubu předvedli. „Máme vyváženou sestavu na každém postu, což je vzhledem k tak dlouhé sezoně velmi důležité,“ upozorňuje Lukasz Wiese, smečař Karlovarska.

Co ukázala Velká cena porcelánu o připravenosti týmu Karlovarska?
Ukázalo se, co jsme věděli, že jsme ofenzivně velmi silný tým. Tyhle zápasy jsou nejlepší trénink. A pokud vylepšíme hru na bloku a v obraně, prosadíme se vysoko.

Titul v turnaji jste obhájili bez porážky. Jak důležitý je tento výsledek do začátku sezony?
Vůbec není důležitý, ale je jasné, že vítězství je lepší než porážka.

Zvlášť výhra 3:0 nad Jihostrojem jistě podpoří sebevědomí.
Musíte si uvědomit, že turnajové zápasy jsou úplně jiné. Ze strany týmu tam bylo mnoho dobrého. Je tady silná a zdravá konkurence, máme svoje kvality, což jsme ostatně ukázali už i v minulé sezoně, kdy jsme v lize skončili první.

Byl turnaj i konkurenčním bojem smečařů o základní sestavu?
To ani ne, je podstatné, aby byl každý schopen pomoct týmu. Máme vyváženou sestavu na každém postu, což je vzhledem k tak dlouhé sezoně velmi důležité.

Druhým rokem pracujete s nahrávačem Lukášem Ticháčkem. Už si na hřišti rozumíte, jak se říká, i poslepu?
Od samého začátku jsem byl rád, že klub začal budovat tým od velkého nahrávače. Je jednou z nejdůležitějších postav na hřišti. Netrvalo dlouho a Lukáš věděl, jak se mnou hrát.

Co by mělo příští týden nalákat diváky do haly na první kolo extraligy?
Jsme stejný tým jako loni a patříme k nejofenzivnějším v lize. Myslím si, že fanoušci stejně jako my věří, že vždycky hrajeme o vítězství. Držíme spolu, fanoušci jsou naším sedmým hráčem. 

Jsme silní na servisu, těší Patočku

Velká cena porcelánu má po roce stejného vítěze. Nejlepší domácí tým uplynulé sezony VK ČEZ Karlovarsko ovládl turnaj ve vlastní hale v konkurenci čtyř mužstev. „Spíš než z výsledku mám radost z některých herních věcí, které jsme si osahali v praxi před ostrým startem,“ těšil se reprezentační blokař Vojtěch Patočka.

Jeden z nejlépe obsazených volejbalových turnajů v Česku byl tradičně ideálním testem připravenosti mužstev na novou sezonu. Tentokrát se stal přímo generálkou na extraligu, která letos začíná neobvykle brzy, už v polovině září. Tým Karlovarska si v Hale míčových sportů poradil postupně s extraligovými soupeři Ústím a Českými Budějovicemi, které zdolal dokonce 3:0. Druhý den dotáhl úspěšnou obhajobu titulu výhrou nad slovenským Spartakem Myjava.

„Nejvíc si myslím, že se příprava projevila v zápasech na tom, že jsme celkem brzo začali s balonem,“ uvažoval Patočka. „Teď už můžeme pilovat technické věci. Myslím, že jako loni budeme velmi silní na servisu a na souhře obrany na síti a v poli.“ Trenér Jiří Novák měl příležitost vyzkoušet v praxi různé herní varianty i prostřídat sestavu. K dispozici ale nebyl zdravotně indisponovaný smečař Lukáš Vašina.

Nový ročník extraligy volejbalistů startuje už v sobotu 19. září, kdy Karlovarsko hostí od 18 hodin tým Příbrami. Sportovní příznivci mají možnost pořídit přes stránky Ticketportal.cz permanentní vstupenky na celou sezonu. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž