Momentka z utkání Karlovarsko - Příbram.

Momentka z utkání Karlovarsko - Příbram. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Volejbalový souboj Karlovarska a Českých Budějovic odložila chřipka

  • 0
V dalším extraligovém duelu se měli volejbalisté VK Karlovarsko podruhé v krátké době utkat s mistrem z Českých Budějovic. Bitva o druhé místo v tabulce na jihu Čech naplánovaná také pro kamery České televize na pondělí 2. února se ovšem odkládá.

Důvodem je chřipková epidemie v domácím týmu. Trenérovi Jihostroje Janu Svobodovi momentálně chybí šest hráčů. Druhý a třetí klub soutěže se dohodly na náhradním termínu 10. února.

V současné době je zdravotně indisponována polovina českobudějovického kádru. „Soupeř žádost o změnu termínu odsouhlasil. Jsme rádi, že nám vyšel vstříc,“ řekl manažer jihočeského týmu Stanislav Pochop.

Volejbalisté Karlovarska tak uzavřeli úspěšně naplánované herní víkendy pro první měsíc v novém kalendářním roce už v předešlém domácím duelu s Brnem a v celém ročníku nejvyšší soutěže byste sotva hledali rychlejší utkání. Hráči Karlovarska porazili družstvo Brna jasně ve třech setech, hrálo se 58 minut. VK Karlovarsko si připsal už dvanáctou extraligovou výhru a v tabulce zůstává druhý.

„Bude to hodně o přihrávce, Brno má kvalitní servis, když ho ustojíme, tak to budeme mít lehčí na útoku,“ předpokládal správně před utkáním David Janků, který do klubu extraligového nováčka přestoupil právě z Brna.

„Samozřejmě že to pro mě bude výjimečný zápas, v Brně jsou kluci, se kterými jsem hrál i v juniorské reprezentaci. Budu o to víc motivovaný a rád bych proti nim nastoupil i přímo na hřišti,“ přál si.

Trenér Brom ovšem v celém utkání neměl potřebu střídat hráče, z lavičky poslal do hry jen krátce blokaře Netrvala. Druhý a třetí set ovládlo Karlovarsko propastným rozdílem, povolilo soupeři postupně dvanáct a jedenáct bodů. Nejvytíženějším hráčem Karlovarska tak byl smečař Andy Rojas, autor jedenácti bodů.

Převahu domácího týmu ukázala už úvodní sada, ve které Karlovarsko vykázalo úspěšnost útoku 53 procent. Volejbalisty Brna zradil i servis, který mají dlouhodobě účinnější než Karlovarsko.

Naopak domácí si pomohli osmi přímými body z podání a excelovali v obraně na síti, v utkání předvedli 16 bodových bloků! Díky takové bilanci se VK Karlovarsko v této herní činnosti vyšvihl do čela extraligového hodnocení.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž