Smečař české reprezentace Ondřej Hudeček útočí proti australskému dvojbloku.

Smečař české reprezentace Ondřej Hudeček útočí proti australskému dvojbloku. | foto: ČTK

Kapitán volejbalistů: Loni jsme se předvedli líp, čeká nás hodně práce

  • 3
Když měl zhodnotit výkony českých volejbalistů na domácím mistrovství Evropy v Karlových Varech, čekala kapitána Ondřeje Hudečka střelba do vlastních řad. Po prohře 1:3 v osmifinále s Polskem byl třicetiletý smečař nekompromisní.

"Myslím si, že jsme zaostali za výkonem, který jsme předvedli loni na mistrovství světa," shrnul Hudeček. Sluší se připomenout, že v Itálii byli Češi celkově desátí, mezi Evropany šestí. Letos vybojovali deváté místo.

Ale zpět ke kapitánově kritice: "Nebyli jsme tolik efektivní na útoku. Myslím, že je tu ještě hodně věcí, na kterých je třeba zapracovat. Na bloku jsme v každém zápase byli horší. To je pak těžké, když nedokážeme ubránit jasné věci."

Nelze se ještě nevrátit ke třetímu setu v osmifinále, který Čechy prakticky stál postup. Co se tam stalo?
Poláci si nás ubránili. Sice jsme vedli, ale pak jsme neudělali ztrátu a nechali si je dojet. I když jsme byli v koncovce o bod vpředu, jim se bohužel povedlo otočit.

Byly to rozhodující momenty?
Mohli jsme vést dva jedna, ten čtvrtý set... Nechci tvrdit, že jsme pak byli špatní, ale třeba by to tam začalo jinak a určitě bychom byli víc na koni. Takhle jsme čtvrtý set i blbě začali a prohrávali 1:5.

Jak dlouhou budoucnost má česká reprezentace v tomto složení?
V listopadu přijde kvalifikace na olympiádu. Doufám, že se všichni znovu sejdeme. Trenéři zjistí, kde máme slabiny, a my se pokusíme na tom turnaji něco udělat. A ambice se uvidí až podle toho, jaké budeme mít ve skupině soupeře.

Bavili jste se už v šatně, kdo se s národním týmem loučí?
To je ještě daleko, čeká nás sezona v klubu. Uvidíme, jaké plány mají trenéři, jestli nechtějí omladit. Přece jen, jako tým jsme tu byli nejstarší. Nevím, jaká bude koncepce. My hráči jsme se o tom ještě nebavili.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž