Jihočeši si zápas s Ostravou předehrají

České Budějovice - Českobudějovičtí volejbalisté se rozhodli, že ze soboty utečou. Nabídli Ostravě čtvrteční večer a hosté souhlasili. Utkání extraligy mužů se bude hrát od 17 hodin ve Sportovní hale na Dlouhé louce. Domácí nebudou moci využít smečaře Pikeše, který si stále stěžoval na bolest kolena a podstoupí artroskopii.

Do týmu by se měl vrátit v příštím roce.

Blokař Smrčka trénuje, ale v extralize se do konce roku asi neobjeví. Přestávku měl příliš dlouhou. "Hrát bude na turnaji v Púchově," řekl manažer klubu Milan Čuda. "Tam ho chceme vyzkoušet." Do Púchova pojedou Jihočeši na turnaj mezi svátky na konci roku.

Budou tam hrát i Zlín, jeden vídeňský celek a domácí. Ještě při cestě sehraje Jihostroj přípravu ve Zlíně. "V Púchově se bude hrát systémem každý s každým na tři sety,“ upřesnil manažer Jihostroje.

Ve čtvrtečním utkání budou v základní sestavě Kust, Ventruba, Zach, Motys, Michal, Mach - Habada. "U Ostravy očekáváme, že nahrávat by měl Štika," odhadoval trenér Jihostroje Zdeněk Pommer. Vysvětlil, že v minulém zápase Ostravských začínal nahrávat Goga, ale Štika zápas dohrál.

"Utkání je nebezpečné v tom, že soupeř pětkrát nevyhrál a bude se chtít konečně chytit," dodal kouč. "Ale máme mu co vracet," dodal. V Ostravě vyhráli domácí poslední zápas ve třech setech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž