Českobudějovičtí Jakub Novotný a Radek Mach na bloku

Českobudějovičtí Jakub Novotný a Radek Mach na bloku | foto: Ladislav Němec, MAFRA

I my máme svého Řepouna, prozradil z budějovické kabiny marod Novotný

  • 0
Volejbalová extraliga mužů dokončila 24. kolo utkáním v Českých Budějovicích. Domácí zdolali Ostravu 3:1. Na utkání se jen díval zraněný univerzál Jihostroje Jakub Novotný.

Jihočeši ztratili první set. Potom si se soupeřem poradil. Utkání se povedlo, bylo zajímavé. Vychutnal si ho i Jakub Novotný. Díval se z lavičky a chválil hru spoluhráčů. "Kluci hrají dobře i beze mě," hodnotil Novotný hru spoluhráčů při utkání. "Pořád vyhrávají. Body ztratili jen v Poitiers," konstatoval zkušený volejbalista.

"V prvním setu to nevypadalo moc dobře," řekl kriticky. "Ale jsem velmi překvapený z výkonu Michálka. Hrál velmi dobře," chválí mladšího spoluhráče na smeči. "Výborně blokoval a bránil. Dokonce dal i ránu," vyzdvihl žertem výkon Petra Michálka.

"Máme tady svého Řepouna," smál se. Přezdívku Řepoun - v narážce na dříve sparťanského a dnes už jihočeského fotbalistu Tomáš Řepku - před nedávnem získal nahrávač Petr Zapletal.

"Hodně kritizuje a nadává," objasnil vznik přezdívky Novotný, který by se do utkání nehrnul, aby něco vylepšil. "Ani jsem na to nepomyslel. Kdybych na hřiště šel a jen se tam pohnul, tak bych už neodešel," přiznal.

Novotný měl výron v kotníku zkomplikovaný o natažené vazy. Jeho stav nevypadal ihned po zranění tak vážně. Časem se ale prognózy horšily.

Musel podstoupit další vyšetření a trenér Svoboda se měnil v pesimistu. Obával se poškození vazů. "Trenér se obává pořád," pronesl s úsměvem Novotný. "Vazy v mém kotníku jsou ale relativně v pořádku. Jsou trochu prokrvené a jeden trochu zlobí. Do měsíce by ale měly být v pořádku úplně," upřesnil své zranění.

Při léčbě strávil dva týdny v absolutním klidu. Nohu nezatěžoval ani nášlapy. "Začínám pomaličku chodit. Tak za týden, nebo dva bych chtěl začít poklusávat a pomalu se vracet na hřiště," upřesnil rodák ze Sokolova svou vizi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž