Hradec Králové už nemá žádnou motivaci

  • 2
Hradec Králové - Volejbalisté Hradce se zřejmě v letošním ročníku 1. ligy smířili se šestým místem. Na domácí palubovce totiž podlehli ČZU Praha a kdyby chtěli skončit pátí, museli by vyhrát oba zápasy na hřišti soupeře. Bylo znát, že oběma týmům už o nic nejde. Zápas byl plný chyb a absencí hráčů základní sestavy.

Hradci Králové chyběli Jahelka a Moucha, navíc Klár byl na testech v Belgii, kde naposledy působil před dvěma roky.

"Také proto jsme začínali se dvěma nahrávači, jak bylo zvykem ještě před třiceti lety," pokrčil rameny trenér František Lilko. "Byl to jeden z našich nejhorších výkonů za poslední roky," pokračoval kouč.

Za stavu 1:1 na sety se rozhodovalo ve třetím dějství. Hradec stáhl náskok hostů až na jeden bod, ale víc už nedokázal a čtvrtý set byl v režii hostujícího týmu. "Jediným hráčem, který odvedl maximum, byl junior Prajsler na liberu. Je velkým příslibem do další sezony," dodal Lilko.

V pátek se v Praze hraje odvetný zápas, v případě vítězství Hradce se rozhodující zápas hraje o den později rovněž v Praze.

Hradec Králové - ČZU Praha 1:3 (-15, 19, -23, -19).
Rozhodčí: Lhota, Krtička. Hradec Králové: nahrávači Blažek a Matuška, smečaři Šotola a Vaculík, blokaři Kubeš a Kouba, libero Prajsler, střídal Široký.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž