Česká volejbalistka Helena Havelková (vlevo) smečuje v duelu s Belgií,.

Česká volejbalistka Helena Havelková (vlevo) smečuje v duelu s Belgií,. | foto: CEV.lu

Havelková se po vážném zranění objeví v reprezentaci volejbalistek

  • 1
Helena Havelková se po vážném zranění zapojí do aktivit volejbalové reprezentace. Osmadvacetiletá smečařka si na přelomu roku během angažmá v Šanghaji přetrhla achilovku a musela na operaci. Dlouholetá opora nicméně figuruje ve zúženém, dvacetičlenném výběru, i když je pravděpodobné, že s přípravou začne oproti ostatním později.

Tým pod vedením Zdeňka Pommera čeká květnová kvalifikace mistrovství světa v Polsku, přes léto Grand Prix v Peru, Portoriku, Kanadě a závěrečný turnaj druhé divize GP na konci července v Ostravě. O měsíc později pak vrchol sezony, mistrovství Evropy v Ázerbájdžánu.

„Podařilo se nám získat pro reprezentaci naši nejlepší hráčku posledních let Helenu Havelkovou, což je pro náš výběr obrovská pomoc. Zvláště v situaci, kdy máme na smeči zraněnou Evu Hodanovou i Helenu Kojdovou,“ uvedl vedoucí reprezentace Jakub Novotný v tiskové zprávě.

Pommer se bude moci spolehnout také na další dlouholetou oporu Anetu Havlíčkovou z italského klubu Scandicci, do týmu se pak vrátilo zkušené libero Julie Kovářová z Prostějova. Jako vicemistryně Polska se zapojí do reprezentace nahrávačka Pavla Vincourová z Lodže, stříbro v bundeslize zase získala smečařka Michaela Mlejnková ze Stuttgartu.

Nominace českých volejbalistek

Nahrávačky: Lucie Smutná (Drážďany/Něm.), Kateřina Valková (Ostrava), Pavla Vincourová (Lodž/Pol.).

Smečařky: Karolína Bednářová (Wiesbaden/Něm.), Helena Havelková (Šanghaj/Čína), Petra Kojdová (Ostrava), Andrea Kossányiová (Vratislav/Pol.), Klára Mikelová (KP Brno), Michaela Mlejnková (Stuttgart/Něm.).

Blokařky: Iva Nachmilnerová (Ostrava), Barbora Purchartová (Drážďany/Něm.), Veronika Strušková (Olomouc), Klára Vyklická (Olymp Praha), Kateřina Kohoutová (Přerov).

Univerzálky: Aneta Havlíčková (Scandicci/It.), Gabriela Kopáčová (KP Brno), Marie Toufarová (Ostrava).

Libera: Veronika Dostálová (Olymp Praha), Julie Kovářová (Prostějov), Nikola Vaňková (KP Brno).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž