Prostějovská volejbalistka Anna Veliká útočí proti dvojbloku Olympu Praha.

Prostějovská volejbalistka Anna Veliká útočí proti dvojbloku Olympu Praha. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Olymp vzdoroval, ale volejbalistky Prostějova vyhrály i druhé finále

  • 0
Volejbalistky Olympu hodně znepříjemnily Prostějovu cestu za druhým vítězstvím ve finálové sérii extraligy. Pražanky vzaly favoritovi set, Hanačky však jejich tlaku odolaly, triumfovaly 3:1 (20, -23, 24, 23), vedou 2:0 na zápasy a od obhajoby titulu je dělí jediná výhra.

Trenér hostujícího celku Miroslav Čada přiznal, že jeho tým měl problémy s přihrávkou, na druhou stranu byl podle jeho názoru Prostějov o něco lepší v útoku. "Dnes jsme viděli nejkvalitnější utkání. Olymp hrál velmi dobře, velice agresivně podával, velmi dobře útočil," prohlásil Čada.

Olymp v pátek v Prostějově marně útočil na zisk setu, teď už byl v tomto ohledu úspěšnější. Druhou sadu však domácí celek vyhrál až po dramatické koncovce 25:23, když předtím přišel o slibný sedmibodový náskok.

"Nastoupily jsme s tím, že předvedeme kvalitní volejbal, a myslím, že jsme diváky nezklamaly. Jsme rády za předvedenou hru a hrdé na náš výkon," uvedla domácí kapitánka Andrea Sládková.

Setboly měly Pražanky i v třetím dějství, ale čtyři poslední míče uhrál Prostějov a zvítězil 26:24. Také závěr čtvrtého setu pak vyzněl ve prospěch hostujícího týmu, který může v pondělí získat čtvrtý titul za sebou.

"Jsme rády, že jsme vyhrály. Věděly jsme, že to bude těžké. Olymp hrál velmi dobře, špatně jsme přihrávaly, ale poradily jsme si v těžkých situacích. Těžké utkání, velmi dobrá úroveň," řekla prostějovská kapitánka Solange Soaresová.

"Včera jsme zahráli dobře set a půl, dnes jsme hráli velmi dobře celé utkání. Dokázali jsme se se soupeřem srovnat na přihrávce, byli jsme skoro stejní i v útoku a rozhodla větší herní zkušenost a minimum chyb soupeře. Překrásné utkání, dramatické pro diváky. Škoda nevyužité šance ve třetím setu," konstatoval kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Play-off volejbalové extraligy žen

Finále - 2. zápas:
Olymp Praha - Prostějov 1:3 (-20, 23, -24, -23)
Rozhodčí:
Záhorcová, Fink. Čas: 98 min. Diváci: 350. Stav série: 0:2.

Olymp: Halbichová 4, Kossányiová 10, Sládková 15, T. Vanžurová 17, Kvapilová 19, Kallistová 9, libero Dostálová - Zoulová 1, Škrampalová 4. Trenér: Mitáč.

Prostějov: Veliká 18, Monzoniová 11, Kubínová 1, Horká 18, Hrončeková 11, Popovičová 7, libero Chlumská - Soaresová 4, Smáková 1, Jovanovičová. Trenér: Čada.

O 3. místo - 1. zápas:
KP Brno - Olomouc 3:0 (13, 11, 11)

O 5. místo - 1. zápas:
Slavia Praha - Frýdek-Místek 2:3 (-13, -17, 20, 15, -7)

O 7. místo - 1. zápas:
Přerov - Šternberk 3:0 (17, 20, 2)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž