Favoritky na úvod extraligy vyhrály

  • 2
Praha - Favoritky v premiérovém kole volejbalové extraligy nezaváhaly. Hodně práce měl však pražský Olymp, který na olomoucké palubovce prohrával již 0:2 na sety. Pak však dokázaly jeho hráčky vývoj zápasu otočit. Brněnské obhájkyně titulu drama nedopustily, třebaže Frýdek-Místek bojoval, nedokázal uhrát ani sadu.

Olomouc - Olymp Praha 2:3 (22, 23, -16, -21, -6)
Nepříznivý stav 0:2 na sety volejbalistky pražského Olympu nezlomil a úvodní zápas nového ročníku extraligy v Olomouci vyhrály. Finalistky z posledních tří let měly po dva sety problém ubránit domácí smečařky, které se prosazovaly po dobrém příjmu a nahrávkách Michnové. Poté ale kouč Stanislav Mitáč prostřídal a přišel zvrat. Hráčky Olympu se výrazně zlepšily zejména na bloku, začal se jim dařit i servis a vynutily si tie-break. V něm už výrazně omlazené družstvo Olomouce na Pražanky nestačilo a zmohlo se jen na šest bodů.
Rozhodčí: Palát, Klein. Čas: 108 min. Diváků: 300.
Olomouc: Biksadská, Maslaňáková, Michnová, Mátlová, Trundová, Gregorová, libero Horní - Mrázková, Šimšíková.
Olymp: Mühlsteinová, P. Novotná, Sládková, Havlíčková, Šenková, Pastulová, libero Felbábová - M. Novotná, Nováková, Duspivová.

Frýdek-Místek - KP Brno  0:3 (-20, -23, -24)
Domácí hráčky si v každém setu až do zisku dvaceti bodů udržovaly vedení, ale v koncovkách je svazovala nervozita z prvního zápasu v nové sezoně. Brňanky, trojnásobné mistryně z posledních let, v závěru Frýdek-Místek pokaždé předčily a nenechaly mu ani jeden set. Hlavní oporou Králova Pole byla Marika Těknědžjanová, která se do Brna vrátila po roce stráveném v Mariboru. 
Rozhodčí: Z. Grabovský, Kovář ml. Čas: 74 min. Diváků: 350.
Frýdek-Místek: Krupníková, Kadlecová, Šímová, Dedková, Elblová, Neníčková, libero Pecháčková - Danková, Viestová, Homolová.
Brno: Krejčířová, Franková, Tobiášová, Těknědžjanová, Fiedlerová, Hanusová, libero Fraňková - Goliášová, Melichárková, Hasalíková.

Přerov - Slavia Praha 0:3 (-17, -25, -19)
Domácí hráčky nastoupily do utkání velmi nervózně, především na přihrávce nedokázaly míč správě zkrotit. Ve druhém setu Přerovanky příjem zlepšily, tím měly také účinnější útok a v koncovce vedly 23:17. Nedokázaly ale set dovést do vítězného konce a koncentrované slávistky další drama už nepřipustily.
Rozhodčí: Pecháček, Pavelek. Čas: 74 min. Diváků: 200.
Přerov: Masná, Pavlicová, Šamořilová, Baštanová, Haragová, Derychová, libero Zajícová - Parmová, Hrabalová, Nucová, Nakládalová.
Slavia: Padová, Frýdlová, Jonášová, Doležalová, Havelková, Kallistová, libero Jášová - Šteinerová, Kuběnková, Chroustovská.

Ostrava - Liberec 3:2 (11, -20, 26, -23, 13)
Ostravské publikum bylo v úvodním kole svědky dramatické bitvy. Začala sice suverénním vítězstvím domácího celku, ale pak se skóre přelévalo ze strany na stranu a kvalita hry trpěla chybami v podáních obou týmů. Důležitou koncovku třetí sady získaly pro sebe ostravské hráčky a v tie-breaku také celý zápas těsně vyhrály.
Rozhodčí: Klaisner, L. Grabovský. Čas: 125 min. Diváků: 200.
Ostrava: Furman, Máleková, Mazurová, Útlá, Holingrová, Divoká, libero Petrová - Josefovská, Synková.
Liberec: Bízová, Tomášková, Bednářová, Václavíková, Jakubíčková, Májová, libero Lokšová - Endlerová, Šimonová, Langová.

Olomoucké volejbalistky Miroslava Trundová (vpravo) a Veronika Gregorová (vlevo) se snaží zblokoval útok Jany Šenkové z Olympu.

Takto se sice olomoucké volejbalistky radovaly v průběhu zápasu s Olympem, utkání však vyhrál jejich soupeř.

DRAMATICKÁ BITVA. Až v pátém setu rozhodly volejbalistky Olympu o výhře nad Olomoucí.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon