Liberecké volejbalistky s trenérem Liborem Gálikem

Liberecké volejbalistky s trenérem Liborem Gálikem | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberecké volejbalistky zabojují o postup do osmifinále Poháru CEV

  • 0
O postup do osmifinále Poháru CEV, druhé nejvýznamnější evropské soutěže, budou ve středu bojovat volejbalistky Dukly Liberec. Ve 20 hodin nastoupí v odvetě 1. kola na palubovce francouzského klubu Pays d’Aix Venelles.

Liberečanky půjdou do utkání ve velmi dobré pozici. Minulý čtvrtek zvítězily doma nad favorizovanými soupeřkami nečekaně hladce 3:0 (17, 17, 23). Hráčky Venelles ale nenastoupily v ideálním rozpoložení, protože na cestě do České republiky měly velké problémy s dopravou a pod Ještěd dorazily až těsně před začátkem zápasu, který navíc musel být o tři hodiny posunutý.

„Ve Francii nás určitě čeká úplně jiné utkání. Soupeře potkaly nepříjemné dopravní potíže a trenér Venelles pak některé klíčové hráčky v zápase u nás šetřil,“ podotkl Libor Gálík, trenér volejbalistek Dukly.

Pohárová matematika hovoří jasně: pokud Liberečanky získají dva sety, projdou dál. Když prohrají 0:3 nebo 1:3, o postupu následně rozhodne až nevyzpytatelný zlatý tie-break.

Vstup volejbalistek Liberce do poháru: Tři hodiny čekání, pak suverénní výhra

„Uhrát dva sety může vypadat jako snadná vidina, ale bude to velmi těžké. Musíme do toho jít s velkou pokorou. Doma bude tentokrát francouzský tým, hala je rozdílná než ty, ve kterých jsme zvyklí hrát, a může tam být i velmi bouřlivé prostředí,“ řekl Gálík.

Ženy Dukly chtějí ve Francii potvrdit růst formy. Minulé čtyři soutěžní zápasy vyhrály, ten poslední v sobotu doma nad Olomoucí 3:0 a v extralize poskočily na 3. místo. Tým Venelles je v tamní elitní lize devátý.

Dukla bude postrádat ukrajinskou smečařku Frankevyčovou. „Bohužel vízové povinnosti ukrajinských občanů jsou tak nevýhodné, že ji nemůžeme vzít. Je to škoda, že nám hráčka takových kvalit bude chybět. Přitom je tady zaměstnaná, ale nemůže na pracovní cestu...“ zlobil se Libor Gálík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž