Radost libereckého smečaře Tomáše Kriška v duelu s Karlovarskem

Radost libereckého smečaře Tomáše Kriška v duelu s Karlovarskem | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Dukla si může oddechout, klíčový slovenský smečař Kriško zůstává

  • 0
Poslední a velmi důležitý otazník ohledně složení kádru pro nadcházející sezonu vyřešilo v pondělí vedení volejbalistů Dukly Liberec. V týmu úřadujícího českého šampiona zůstává klíčový slovenský smečař Tomáš Kriško.

„Prodloužili jsme s ním smlouvu o další rok a tím pádem máme kádr na novou náročnou sezonu vyřešený,“ pochvaloval si Pavel Šimoníček, ředitel libereckého klubu.

Do příštího soutěžního ročníku tak Dukla, která v minulých dvou sezonách oslavila dvakrát titul a jednou triumf v Českém poháru, vyrazí se třemi změnami. Na bloku nahradil reprezentanta Zajíčka další člen národního týmu zkušený Veselý z Benátek nad Jizerou, místo Vencovského přišel na post univerzála ostřílený Kramar z Odoleny Vody a nahrávačskou dvojku Fučíka střídá Piskáček z dorostu.

„Z mé strany panuje velká spokojenost, protože se nám povedlo udržet téměř celý úspěšný kádr. Kluci se navzájem velice dobře znají, což pro nás bude mnohem jednodušší a věřím, že navážeme na výkony z minulé sezony,“ řekl liberecký trenér Michal Nekola, který si plní povinnosti asistenta u české mužské reprezentace.

Udržení Kriška v týmu bylo vedle pokračování dalších opor v čele s Janouchem nebo Patuchou pro Severočechy velmi důležité. Smečař slovenského národního týmu byl totiž se 486 body nejúspěšnějším hráčem českého mistra v loňské sezoně a s konečným rozhodnutím o prodloužení smlouvy si dával načas.

„Trvalo to o něco déle, protože jsem měl i nějaké další nabídky ze zahraničních lig. Nakonec jsem si vybral zůstat ještě minimálně rok v Liberci, protože se tady cítím příjemně, máme úspěchy, budeme zase hrát Ligu mistrů a s klukama tvoříme výbornou partu,“ vysvětlil 27letý a 202 centimetrů vysoký smečař Tomáš Kriško, jehož přítelkyně navíc bude v Liberci studovat na Technické univerzitě.

Kriško podepsal s Duklou nový kontrakt těsně před včerejším odletem slovenské reprezentace na turnaj Světové ligy do Číny. „Poprvé v životě letím tak daleko na východ, tak jsem moc zvědavý, jaké to tam bude,“ hlásil včera jeden z tahounů libereckých volejbalistů Tomáš Kriško.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž