Michaela Nečasová (vpravo) z Liberce a Maria Genitsaridiová z Olympiakosu

Michaela Nečasová (vpravo) z Liberce a Maria Genitsaridiová z Olympiakosu | foto: ČTK

Jeden set nestačil, liberecké volejbalistky v Evropě dohrály

  • 0
Po hladké porážce v Řecku 0:3 sehrály volejbalistky Dukly doma ve středu se slavným Olympiakosem Pireus mnohem vyrovnanější duel, ale jeden získaný set na postup do čtvrtfinále druhé nejvýznamnější evropské soutěže nestačil. Po boji podlehly 1:3 (-22, -23, 20, -18).

„První set jsme měli dobře rozehraný, ale v koncovce jsme najednou nedokázali složit balon. I druhá sada byla velmi kvalitní, neztratili jsme víru ve vítězství, ale postupně se začalo projevovat to, že máme v poslední době strašné množství chyb na bloku, a utekla nám další koncovka,“ popsal Libor Gálík, kouč žen Dukly.

Olympiakosu dva vyhrané sety stačily k postupu. „Další set jsme pak sice vyhráli, ale mrzí mě, že jsme nakonec zápas nedotáhli do vítězného konce,“ uvedl Gálík.

Liberečanky předtím vyřadily francouzský Venelles a maďarský Balatonfüred. „Naše působení v Poháru CEV hodnotím určitě dobře, porazili jsme kvalitní týmy. Proti Olympiakosu se ale ukázalo, že evropský i světový volejbal je někde jinde. Soupeř měl srbskou univerzálku, na smeči Kubánku a Američanku a tyto hráčky to odtáhly,“ řekl Gálík.

Volejbalistky Dukly teď musí rychle přepnout na extraligu, už v pátek v 18.00 je totiž čeká zápas v Přerově.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž