Druhý boj doma Budějovice zvládly

Č. Budějovice - Tak se hraje play-off! Volejbalisté Českých Budějovic zabojovali a dokázali se vrátit do ztraceného zápasu. Ačkoliv ve středečním duelu s Opavou prohrávali už 0:2 na sety, vyhráli a sérii hranou na čtyři vítězství vyrovnali na 2:2. Pokračuje se v sobotu v Opavě, ale v úterý se v každém případě vrátí do Českých Budějovic.

V prvním i ve druhém setu měli domácí náznaky dobré hry, ale dělali školácké chyby stejně zbytečné jako den předtím. V první části si třeba nechali na 17:17 spadnout míč do pole, když předtím hosté s problémy zpracovali jejich útok.

Herně byli domácí lepší. Měli tvrdší podání a útočili s velkým odhodláním. Chytře je vedl Rosenbaum. Všechno bylo málo.

První dva sety ztratili a rozvrtali si už tak zdevastované myšlení. Odepisovala je už i domácí hala.

Když v úvodním setu za stavu 24:22 nepovolil spodní sudí Labašta střídání a odvolával se na špatnou signalizaci, Jihostroj se nechal udolat. Měl pět setbolů, ale sadu ztratil.

"Jdeme do nich, pojďte do nich!" křičel v té chvíli burcující blokař hostů Martin Demar. Je pro své spoluhráče výtečným hecířem.

Ve druhém setu utekli hosté po servisu Tomáše na 3:0 a hned vedli 6:1. Náskok udržovali. Když poslal Masný z pole míč bez bloků na zadní lajnu domácích. Všechno ale hosté dělali téměř nadarmo.

Ve třetím setu z nich domácí postavili přihlížející publikum. Přitlačili hosty servisem a přes jejich dobrou hru Opavy v poli přešli svými zákroky. Hosté vystřídali opory Demara, Tomáše a nakonec i Patáka. Stav byl 3:0, 12:7, 18:9, 22:15.

Čtvrtý set byl vyrovnanější. Ale domácí nepřipustili změny a stále vedli alespoň o bod. Když už ztratili vedení na 13:14, znovu přidali. Servisem je držel Smrčka, který dokázal vymalovat dvě čistá esa za sebou na 16:14. Znovu už nehrál Demar a odešel i Tomáš. Koncovku Jihostroj nedramatizoval a hrál se krátký tie-break.

Pátý set byl dlouho hororem. Až když dal Smrčka eso na 9:7, poprvé to bylo o dva body. Podruhé zvyšoval Ventruba na 14:11 a domácí jásali. Hala po dlouhé době bouřila a jásala.

VÝSLEDEK: České Budějovice - Opava 3:2 (-26, -23, 17, 19, 12).
Rozhodčí:
Dvořák, Labašta. Čas: 128 minut. Diváků: 650. Stav série: 2:2.
České Budějovice: Rosenbaum, Ventruba, Smrčka, Mach, Motys, Zach, libero Habada - Michal.
Opava: Masný, Paták, Sukuba, Demar, Plichta, Tomáš, libero Provazník - Kurian, Piovarči, Kysela.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž