Kladenský primátor Dan Jiránek

Kladenský primátor Dan Jiránek - DÁREK OD VOLEJBALISTŮ. Kladenští volejbalisté včera jednali s primátorem Danem Jiránkem o tom, zda by bylo možné rozšířit sportovní halu o chybějící metr. Na jednání mu přinesli jako dárek fotografii z oslav titulu. | foto: Radek Cihla, MF DNES

Do Ligy mistrů chybí Kladnu jeden metr

Kladno - S mistrovským titulem získali kladenští volejbalisté i právo hrát prestižní Ligu mistrů. K tomu, aby ji mohli hrát ve své hale Na Sletišti jim však obrazně řečeno chybí jeden metr. Konkrétně metr výšky sportovní haly. Včera proto jednali s vedením města Kladna, zda by bylo možné tento problém v dohledné době vyřešit.

Na setkání s primátorem Danem Jiránkem v obřadní síni radnice přinesli mistrovský dres a míč s podpisy hráčů. Tým hned v prvním roce po přesunu z Odolena Vody získal pro Kladno mistrovský titul. A i když se na radnici při této příležitosti připíjelo šampaňským, nejednalo se jen o společenské setkání.

"Rádi bychom hráli Ligu mistrů pochopitelně v Kladně, protože jsme zde našli dobré zázemí, ale hala bohužel nemá všechny parametry pro pořádání mezistátních utkání," stručně shrnul problém bývalý politik Ivan Kočárník, který je čestným předsedou klubu.

Hala je o metr nižší, než požadují mezinárodní normy a předpisy.

"Už jsme to konzultovali s projektanty a architekty a ti navrhují, že jednodušší a levnější než zvedat strop haly je snížit její podlahu," popsal pro mnohé překvapivý návrh prezident klubu Filip Dušek.

Volejbalisté už také prověřovali, zda by nebylo možné hrát zápasy na jiném místě v Kladně.

"Uvažovali jsme dokonce o zimním stadionu. Tam je sice dostatečně vysoký strop, ale náklady na zapůjčení palubovky, která by pokryla hrací plochu, by byly značné. To už by vyšlo levněji upravit stávající halu," potvrdil náměstek primátora Antonín Kajgr, který již o problému s volejbalisty jednal.

Mezistátní zápasy by přitom byly propagací i pro město Kladno, protože by je přenášela televize. "Tak spočítejte náklady a budeme o tom jednat," navrhl primátor Dan Jiránek. "My už to máme spočítané, přišlo by to zhruba na pět až šest milionů korun," obratem odpověděl Filip Dušek.

Zástupci klubu se s primátorem dohodli, že připraví všechny podklady, aby o nich mohli jednat radní už 6. června. "Čas nás docela tlačí, protože bychom měli do 8. června podat přihlášku do Champions League a pokud by měla začít rekonstrukce haly, muselo by to být do září hotové," dodal majitel klubu Jindřich Licek.

"V Kladně se nám hraje výborně, podařilo se nám získat pro volejbal mladou generaci, na naše zápasy se chodí dívat spousta diváků a my bychom se jim chtěli i zajímavými mezistátními zápasy odvděčit," dodal jménem hráčů blokař Aleš Holubec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž