Chudík: Hráči začali kolem sebe kopat

Opava - Pořádně zklamaný je svým trenérským koncem ve volejbalovém mužstvu Ferramu Opava kouč Rastislav Chudík. Bezprostředně po svém odchodu od týmu nechtěl rozebírat, proč ukončil působení u extraligového celku. Nyní byl sdílnější. "Dva tři hráči se rozhodli, že mě nechtějí," pokrčil rameny. "A vyměnit trenéra je snadnější než hráče. Proto jsem se rozhodl rezignovat."

Jména "povstalců" nechce prozradit. "Nechci jim ublížit," podotkl. "Některým hrozilo, že z týmu odejdou, a tak začali kolem sebe kopat."

Podle našich informací hráčům vadilo, že se Chudík hodně věnoval i své manažerské činnosti na úkor přípravy týmu.

"To je nesmysl," namítl trenér. "Do Česka jsem nepřivedl nikoho, v Polsku skončily přestupy před sezonou. A v případě hráčů, jimž jsem chtěl ještě v průběhu sezony pomoci, tak jsem vše potřebné vytelefonoval."

Odchodem Chudíka z funkce je zklamaný i šéf klubu Lubomír Rabinský. Ten s ním totiž prodloužil trenérskou smlouvu měsíc před začátkem play-off o další dva roky.

Povídá se, že by v příští sezoně Rastislav Chudík mohl v Opavě zůstat ve funkci manažera. Lubomír Rabinský to ale zatím nepotvrdil.

"Chtěl bych opavskému volejbalu dál pomáhat," přiznal Chudík, který se poprvé v klubu objevil ještě jako aktivní nahrávač, když se zranil Peter Goga. To bylo v roce 2003, když Opavští usilovali o postup mezi elitu.

Chudíkova nástupce vedení opavského klubu nadále hledá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž