Olomoucké volejbalistky oslavují povedenou akci.

Olomoucké volejbalistky oslavují povedenou akci. | foto: CEV.eu

Olomouc si po Lize mistryň zahraje pohárové finále, vyzve ji Liberec

  • 0
Nejlepší dva týmy dosavadního průběhu extraligové sezony volejbalistek - Liberec a Olomouc - si zahrají v pondělí v Teplicích o Český pohár. Dukla v pětisetové bitvě porazila pražský Olymp, Hanačky splnily roli favoritek v derby se Šternberkem. Olomoucké hráčky mohou trofej obhájit a získat již pošesté, Liberec zatím domácí pohár nemá.

Semifinále Dukly proti Olympu nabídlo i potřetí v sezoně bitvu na pět setů, tentokrát se ale radoval lídr extraligové tabulky Liberec. Vedení 2:0 na sety sice ztratil, ale v dramatické páté sadě od stavu 13:13 svěřenkyně Libora Gálíka nechybovaly. Z postupu do finále se radovaly po dvou a půl hodinách.

Olomouc se vrátila na domácí scénu úspěšně po třech těžkých zápasech v Lize mistryň. Od úterka do čtvrtka čelila v Polsku špičkovým týmům Police, Novara a Kazaň, ale se Šternberkem si poradila ve třech setech. Poslední tým ligové tabulky sice dotáhl v prvním setu až sedmibodovou ztrátu a za stavu 23:23 nechal koncovku otevřenou, svěřenkyně Petra Zapletala ale závěr zvládly a poté už měly semifinále pod kontrolou.

„Jsme rádi za vítězství ve třech setech a ušetřené síly do zítřejšího finále. Postup do něj byl samozřejmě naším cílem, nebylo to ale zdaleka tak jednoduché. První set jsme dobře rozehráli, jenže pak jsme polevili na přihrávce a útoku, takže jsme museli koncovku těžce vybojovat. Celkově moc nejsem spokojený s naší hrou, musíme do dalších zápasů víc přidat a být důslednější,“ řekl olomoucký kouč Petr Zapletal.

Pondělní finále začne v 16:30. Možnost vidět hráčky ze čtyř týmů najednou využil trenér reprezentace Řek Jannis Athanasopulos a do Teplic se vydal navzdory složitému cestování v době koronaviru. 

Český pohár volejbalistek

Final Four v Teplicích - semifinále

Olomouc - Šternberk 3:0 (23, 17, 15)

Liberec - Olymp Praha 3:2 (27, 26, -16, -21, 13)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž