Olomoucký blok Maria Schlegelová, Nikola Stümpelová brání útok Nikoly Kvapilové z Liberce. | foto: ČTK

Lítost nad nevyužitou šancí. Volejbalistky Liberce na trofej nedosáhly

  • 1
Místo oslavy slzy. Volejbalistky Dukly Liberec v pondělí ve finále Českého poháru podlehly Olomouci 1:3. Zisk stříbrných medailí ve druhé nejvýznamnější domácí soutěži je přesto největším úspěchem v krátké historii klubu.

Liberecké volejbalistky vládnou extralize, jejich série osmi vítězných soutěžních zápasů v řadě ovšem skončila v nejméně vhodnou chvíli. Přestože Olomouc v sezoně už dvakrát porazily, ve včerejším finálovém duelu Českého poháru na ni nestačily.

Olomoucké volejbalistky porazily Liberec a opět ovládly domácí pohár

Do závěrečného pohárového turnaje Final Four v Teplicích vkročily Liberečanky v neděli večer dvouapůlhodinovým semifinálovým maratonem, v němž udolaly Olymp 3:2 a Pražankám tak vrátily jediné dvě porážky, které v letošní sezoně utrpěly. Hanačky si předtím naopak lehce 3:0 poradily se Šternberkem.

„S Olympem to byl dlouhý boj a víme, že se ta fyzička ve finále může trochu projevit,“ řekl před utkáním kouč žen Dukly Libor Gálík.

Jeho svěřenkyně se v duelu o zlato do tempa opravdu dostávaly pomaleji, v první sadě prohrávaly už 12:16, ale skvělým závěrem ji ještě dokázaly získat. Finále se pak zlomilo v koncovce druhého setu, v níž hráčky Dukly vedly 22:20, ovšem ztratily ho a v dalších dvou dějstvích už měly neustále navrch volejbalistky Olomouce, které pohárovou trofej obhájily. Liberečanky, některé se slzami v očích, poté přebraly stříbrné medaile, kterými v Českém poháru vylepšily loňský bronz.

Olomoucké volejbalistky se radují ze zisku domácího poháru.

„V té koncovce druhého setu jsme ztratili velkou šanci a pak už nám malinko došly baterky, to byla jedna věc. Druhá byla výborně takticky zvládnutý zápas od Olomouce a třetí, bohužel, blbě takticky zvládnutý zápas od nás,“ podotkl zklamaný liberecký trenér Gálík.

Po zklamání se musí ženy Dukly opět chystat na extraligu, v níž mohou zaznamenat další milník ve své teprve čtvrté sezoně: na dosah mají triumf po základní části. Tři kola před koncem vedou o tři body právě před Olomoucí a čekají je už jen zápasy s týmy z dolní půlky tabulky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž