Radost volejbalistů Liberce

Radost volejbalistů Liberce | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

České Budějovice v semifinále vládnou, volejbalisté Liberce vyrovnali

  • 0
Ani jediný set ještě neztratili volejbalisté Českých Budějovic v semifinále extraligy. Obhájci titulu v domácím prostředí podruhé porazili Příbram 3:0 a k postupu do finále jim chybějí už jen dvě výhry. Naopak stav druhé série je vyrovnaný 1:1 na zápasy, Liberec oplatil Ostravě pondělní porážku, když tentokrát doma zvítězil 3:0.

Jihočeši povzbuzeni vítězstvím v prvním duelu úchvatně vlétli do zápasu a trenér hostů Petr Brom sáhl dokonce k výměně nahrávačů. V druhém setu nepomohlo ani nasazení příbramského smečaře Böhma, odchovance Jihostroje, rozjetý českobudějovický celek znovu kraloval.

"Hráči začali agresivně a s velkou vervou, začátek byl dobrý. Rozdíl v prvním setu byl veliký," pochvaloval si kouč Jihočechů Jan Svoboda. Úvod zápasu považoval za klíčový i Brom. "Byli jsme pod tlakem, soupeř téměř nechyboval, měli jsme potíže s přihrávkou," uznal. "Když jsme šli do rizika, Budějovice to dokázaly odvrátit," gratuloval soupeři.

Naopak v Liberci domácí zlepšeným výkonem srovnali sérii. S výjimkou vyrovnaného druhého setu se hrálo výhradně podle domácích not. "Dnes jsme vyhráli naprosto zaslouženě, na rozdíl od včerejška jsme se koncentrovali na celý zápas," řekl liberecký trenér Michal Nekola. "Mnohem lépe jsme podávali, což se zákonitě projevilo i na obraně," dodal.

Ostravský kouč Zdeněk Šmejkal uznal, že na soupeři byla patrná větší touha po vítězství než na jeho týmu. "My se asi uspokojili včerejším vítězstvím, ale takhle se play off nehraje. Jsem zklamaný, nebyli jsme schopni nic ubránit a také servis nestál za nic. Myslím si, že jsme měli na to tady Liberec dvakrát porazit, proto jsem zklamán," řekl.

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů

2. zápasy

Liberec - Ostrava 3:0 (18, 23, 20)
Nejvíce bodů:
Hadrava 13, Hýský 12, Pešl a Piovarči po 10 - Michalovič 13, Kubala a Správka po 9. Stav série: 1:1.

České Budějovice - Příbram 3:0 (14, 21, 23)
Nejvíce bodů:
Novotný a Sukuba po 14, Rojas 11 - Kriško 15, Leikep 8, Havrlík 6. Stav série: 2:0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž