Českobudějovický volejbalista Petr Michálek smečuje přes dvojblok soupeře z...

Českobudějovický volejbalista Petr Michálek smečuje přes dvojblok soupeře z Karlovarska. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Českobudějovičtí volejbalisté vyhráli turnaj, dařilo se Gevertovi

  • 0
První ročník Jihostroj Cupu českobudějovickým volejbalistům lépe vyjít nemohl. Ve dvou dnech odehráli čtyři zápasy a všechny vyhráli. V nedělním finále domácí s Karlovarskem ztratil první set 20:25, ale nakonec zvítězili 2:1 (20:25, 25:19, 25:22). V základní skupině se hrálo systémem na tři sety, v bojích o umístění na dvě vítězné sady.

Prvním soupeřem domácího celku, kterému se už vrátili hráči z reprezentačních srazů, bylo Kladno. Středočechy porazil jasně 3:0 (25:18, 25:17, 25:20). V úvodním utkání dominoval na postu univerzála nováček v týmu - 28letý Sebastian Gevert. S 18 body byl nejvíce bodujícím hráčem na hřišti.

V sobotu na Jihočechy čekal pozdější finálový soupeř. I ve druhém zápase Jihostroj vyhrál, tentokrát 2:1 (25:18, 25:23, 21:25). Proti Karlovarsku uhrál nejvíce bodů smečař Petr Michálek, skóroval patnáctkrát.

„Jsem rád za obě vítězství. Vyzkoušeli jsme to, co jsme chtěli, a nastoupili jsme v každém utkání s jinou sestavou. Prostor dostali všichni hráči. Zatím turnaj hodnotím kladně,“ říkal první den kouč Jihostroje Jan Svoboda.

Neděli zahájil domácí tým zápasem o účast ve finále s Brnem. A s úřadujícím vicemistrem si poradil 2:1 (25:18, 25:13, 25:27). V semifinále i ve finále byl nejlepším hráčem Jihostroje vyhlášený opět chilský hráč Gevert.

„Když mám hodnotit turnaj výsledkově, tak jsme samozřejmě rádi, že se nám tu podařilo vyhrát. Pozvali jsme dobrá družstva. Pouze Brno přijelo bez cizinců. Karlovarsko ale ukázalo svoji kvalitu,“ uvedl Svoboda s tím, že pro něj bylo nejdůležitější, že mohl vyzkoušet nejrůznější varianty v sestavě.

„V každém zápase to bylo o malinko lepší. Jsme ale také rádi, že jsme dnešní finálové utkání otočili. Týmu to vždy pomůže a ukáže, že je opravdu silné,“ dodal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž