Aleksandar Okolič v dresu Srbska

Aleksandar Okolič v dresu Srbska | foto: Profimedia.cz

Českobudějovické volejbalisty posílil evropský šampion Okolič

  • 0
Volejbalisty Českých Budějovic posílil Aleksandar Okolič, mistr Evropy z roku 2019. Třicetiletý srbský blokař přichází do týmu vicemistra jako náhrada za Kanaďana Sama Taylora-Parkse, který se vážně zranil v sobotním utkání s Karlovarskem a kvůli otevřené zlomenině v kotníku pro něj skončila sezona. Jihočeši o tom informovali na klubovém webu.

Okolič přichází do aktuálně pátého celku extraligy ověnčený ligovými tituly v Srbsku, Německu, Bosně a Hercegovině a Řecku, hrál i italskou nejvyšší soutěž a naposledy působil v Ázerbájdžánu. Vedle titulu mistra Evropy má z kontinentálního šampionátu i bronz a se Srby vyhrál v roce 2016 Světovou ligu.

„Měli jsme zájem pouze o hráče, o kterém budeme přesvědčeni, že nám pomůže. Byli jsme ve složité situaci, na trhu v lednu samozřejmě moc volných hráčů s potřebnou kvalitou není,“ konstatoval generální manažer Jihostroje Robert Mifka.

„Okolnosti nakonec napomohly tomu, že se naskytla možnost získat Aleksandara. Věříme, že dokáže Sama nahradit a jeho bohaté zkušenosti nám pomohou v play off,“ dodal.

Okolič by měl poprvé za České Budějovice nastoupit v sobotním utkání v Benátkách nad Jizerou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž