Volejbalisté Českých Budějovic

Volejbalisté Českých Budějovic | foto: Petr Lundák, MF DNES

Zkrotí volejbalisté Českých Budějovic doma pražské Lvy?

  • 0
Na lídra ze západních Čech ztrácejí po šesti odehraných zápasech jen jeden bod. Kdyby Karlovarsko ztratilo v Ústí nad Labem a České Budějovice porazily pražské Lvy, tak se už večer Jihočeši vyhoupnou do čela extraligové tabulky volejbalistů.

Jihostroj od 18 hodin vyzve ve sportovní hale celek z hlavního města. „Celý listopad odehrajeme výhradně na naší palubovce, kdy postupně přivítáme Lvy z Prahy, Brno a na závěr Liberec. Věříme, že naše hala zůstane i nadále nedobytná,“ zmiňuje manažer budějovických volejbalistů Robert Mifka.

Pražští Lvi vystřídali v domácí nejvyšší soutěži tým vysokoškoláků z celku ČZU. Zatím vyhráli tři utkání, z toho jen jednou za tři body. Ve druhém kole se postarali o velké překvapení, když porazili domácí Liberec 3:2.

„Jako většina extraligových klubů, tak se i Praha vybavila kvalitními zahraničními posilami. Konkrétně například dvoumetrovým univerzálem ze Surinamu Gino Robertem Naardenem, 208 centimetrů vysokým holandským blokařem Martem Van Werkhovenem a 210 centimetrů měřícím slovenským blokařem Šimonem Krajčovičem. Na nahrávce hru soupeře diriguje Matyáš Demar se zkušenostmi z české reprezentace,“ popisuje Mifka některé hráče soupeře.

Domácí kádr má kouč René Dvořák kompletní až na zraněného kapitána Radka Macha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž