Libero Českých Budějovic Martin Kryštof na příjmu.

Libero Českých Budějovic Martin Kryštof na příjmu. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Budějovičtí volejbalisté nastoupí ve finále proti Kladnu i s Kryštofem

  • 0
Při snaze zachránit balon ve hře se ve čtvrtém setu druhého finálového zápasu volejbalové extraligy tvrdě střetl nahrávač Filip Habr se svým spoluhráčem na postu libera Martinem Kryštofem. A Kryštof, jeden z nejlepších a nejdůležitějších hráčů Budějovic, zápas v Kladně nedohrál.

Po úterním tréninku má ale pro fanoušky Jihostroje asistent trenéra a zároveň manažer klubu Stanislav Pochop dobrou zprávu. Finále, které je zatím vyrovnané 1:1 na zápasy, bude pokračovat v Českých Budějovicích i s Martinem Kryštofem. Ve sportovní hale se ve středu hraje od 18 hodin a ve čtvrtek od 18.20 hodin.

Jak vypadá zdravotní stav Martina Kryštofa po nedělním střetu?
Martin je v pořádku, už s námi normálně trénoval. Jen ho po tom zranění bolela hlava, protože dostal velkou ránu do nosu a do zubů. Ani lehký otřes mozku to nebyl. Důležité je, že bude hrát.

Jaké jsou pokyny na Kladno?
Musíme ustát jejich tvrdé podání, abychom měli následně dobrý příjem. Naopak my budeme chtít dát razantní servis, abychom Kladno odtlačili na příjmu dál od sítě a co nejvíce jim znemožnili jejich rychlou hru.

Středočeši sázejí především na útoky univerzála Filipa Křesťana. Zaměřujete se v přípravách speciálně na jeho hru?
Křesťan je pro ně nejdůležitější hráč. Ten, který udělá za zápas vždycky nejvíce bodů. Pokud se nám ho doma povede ubránit, tak by to mohl být důležitý moment finále.

Jednou jste 3:2 vyhráli, pak 2:3 prohráli. Čekali jste, že bude finále takhle vyrovnané?
Dopředu jsme chtěli jednu výhru z Kladna, z tohoto pohledu jsme tedy spokojení. Ale také jsme mohli vyhrát i dvakrát, stejně tak nás mohlo Kladno dvakrát porazit. Každopádně se hraje dobrý volejbal, který musí všechny diváky a fanoušky hodně bavit.

Doma bude týmu také stačit ke spokojenosti jedna výhra?
Pokud chceme vyhrát titul, tak bychom měli doma rozhodně vyhrávat. Dvě domácí výhry by byly vynikající, ale jedno vítězství doma je, myslím si, pro nás povinnost.

Po dvou letech hraje Jihostroj o titul. Dá se očekávat, že přijde hodně diváků. Možná i dva tisíce.
To by bylo asi příliš vysoké číslo, ale byl bych rád, kdyby nás přišlo podpořit 1 600 až 1 700 diváků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž