Celbová s Novákovou dvakrát vyhrály

Praha - Přechod do teplého počasí českým plážovým volejbalistkám po nevýrazných výkonech v prochladlém Norsku prospěl. Eva Celbová se Soňou Novákovou mají na Mallorce na svém kontě už dvě výhry, proto skončí v turnaji Světového okruhu nejhůře deváté. "Tady je hezky a teplo, i když dost fouká," popsala podmínky Nováková.

Po tomto turnaji Světového okruhu se uzavře nominace pro olympijské hry a české hráčky se snaží vylepšit momentálně desáté místo v provizorním žebříčku pro Atény kvůli lepšímu nasazení.
 
Nejlepší páry z Ameriky a Brazílie na populárním ostrově ve Středozemním moři nestartují, ostatní volejbalistky si po delší době užívají teplého počasí.

Na předchozích turnajích ve Švýcarsku, Německu i Norsku byla zima a studený písek a právě naposledy v norském Stavangeru se Celbové s Novákovou vůbec nedařilo. Dvakrát za sebou prohrály a rychle skončily.

Nováková se svou spoluhráčkou si ve čtvrtek poradily s Brazilkami Alexandrou a Monikou, poté rovněž ve dvou setech s bulharskými sestrami Jančulovými. Teď už mohou spřádat plány na páteční duel, v němž je čekají třetí nasazené Kubánky Perazaová,
Grassetová.
 
Plážové volejbalistky už znají termín, kdy bude rozlosován olympijský turnaj. Podle mezinárodní federace FIVB se tak stane 31. července v rámci Grand Slamu v rakouském Klagenfurtu.

Čtyřiadvacet párů bude rozděleno do šesti skupin po čtyřech, dál postoupí 16 dvojic a bude se už hrát jen na jednu porážku.
 
Výsledky:
1. kolo:
Nováková, Celbová (ČR) - Alexandra, Monica (Braz.) 2:0 (19, 16),
2. kolo: Nováková, Celbová - P. Jančulová, L. Jančulová (Bul.) 2:0 (18, 17).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž