Bulhaři nedali Brazilcům šanci

Moskva - Nečekaně tvrdý nezdar utrpěli suveréni současného světového volejbalu Brazilci. Ve finálovém turnaji Světové ligy v Moskvě prohráli olympijští vítězové hladce 0:3 (-17, -23, -20) s Bulharskem, které bude na listopadovém mistrovství světa v Japonsku jedním ze soupeřů českých volejbalistů.

Bulhaři nedali úřadujícím mistrům světa a vítězům posledních tří ročníků Světové ligy nejmenší šanci.

"Soupeř nás předčil po fyzické stránce. Doufám, že se v příštích zápasech zlepšíme. Bude těžké postoupit ze skupiny, jako je tahle," uvedl po zápase
brazilský trenér Bernardo Rezende.

I když bulharský tým cennou výhru bouřlivě oslavoval, kouč Martin Stojev se snažil držet při zemi. "Je to pouze jeden zápas, žádný z týmů ještě neukázal naplno své možnosti. Udrželi jsme si koncentraci celý zápas a pomohli si hodně blokem. Brazílie se určitě zlepší, snad se ještě na turnaji potkáme," řekl Stojev.

V základní skupině E domácí Rusko porazilo Srbsko a Černou Horu 3:0. Všechny týmy navíc odehrají jeden zápas proti soupeři ze druhé skupiny, Francie dnes v úvodním duelu zdolala Itálii 3:2. Dva nejlepší celky z každé skupiny postoupí do sobotního semifinále.

Výsledky:
Skupina E:
Rusko - SČH 3:0 (20, 24, 18)
Skupina F:
Bulharsko - Brazílie 3:0 (17, 23, 20)
Zápas mezi skupinami:
Francie - Itálie 3:2 (18, -23, -23, 20, 11)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž