Bronzové medaile mají hráčky Slavie

Přerov - Bronzové medaile za třetí místo v extralize volejbalistek získaly hráčky Slavie. Po zklamání z neúspěšného semifinále zvládly sérii o třetí příčku proti Přerovu hladce, vyhrály 2:0 na zápasy a neztratily ani set. V boji o sedmé místo se daří týmu Ostravy, který nad Libercem znovu vyhrál.

O 3. místo

Přerov - Slavia 0:3 (-19, -20, -15)
Stejně hladký průběh měl ve středu i úvodní zápas, Pražanky tak nedopřály přerovským soupeřkám historický zisk jedné z medailí.

"Byli jsme lepší v útoku i v obraně, celkově jsme hráli velmi dobře," řekl spokojeně trenér Slavie Jiří Zach, jehož hráčky splnily suverénně roli favoritek. Proti loňské sezoně si však o místo pohoršily.

Rozhodčí: Pecháček, Pavelek. Diváci: 200. Konečný stav série: 0:2.

O 7. místo

Liberec - Ostrava 0:3 (-21, -21, -21)
Volejbalistky Ostravy porazily i ve druhém zápase o sedmé místo v extralize Liberec. Na jeho palubovce pod Ještědem dnes vyhrály 3:0 a k ukončení sezony potřebují už jen jednou zvítězit. To by se jim mělo podařit ve středu v Ostravě.

Série původně měla být pro oba kluby klíčová pro udržení v nejvyšší soutěži, ale po rozšíření na deset týmů se hraje jen o sedmé místo. I tak se podle původního plánu hraje na tři vítězství.

Rozhodčí: Činátl, Rychlík. Čas: 75 min. Diváci: 35. Stav série: 0:2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž