Benátky poprvé v extralize slavily

  • 2
Mladá Boleslav - Volejbalisté Benátek nad Jizerou už nejsou v extraligové soutěži bez vítězství. Ve čtvrtek v deset večer prosvítili začínající noc jásotem po výhře nad favorizovaným Kladnem 3:2. "Z naší strany mělo střetnutí tu správnou atmosféru," pochvaloval si středočeské derby kouč Benátek Zdeněk Pommer.

"Chlapci hráli na hranici svých schopností a bojovali o každý míč."

Extraligový outsider nutně potřebuje každé vítězství. Loni byl jako nováček v soutěži jasně nejhorší a svou příslušnost k elitě musel hájit v baráži proti vítězi první ligy. Letos však byla prolínací soutěž zrušena, takže Benátky musejí skončit minimálně na předposlední místě.

"Nemyslím si, že je to dobré řešení," řekl Pommer. "V první lize není žádný celek, který by dosahoval extraligových kvalit."

Největším rivalem Benátek v boji o udržení bude zřejmě Brno. Tým z moravské metropole zůstává poslední bez výhry a dnes přivítá konkurenta na své palubovce ve vzájemném souboji.

"Po výhře nad Kladnem si hráči uvědomili, že se dá uspět s každým soupeřem," burcuje před důležitým soubojem kouč Pommer.

Pokud Benátky zopakují čtvrteční výkon, rozhodně nemusejí být bez šancí. Ve slušně zaplněné boleslavské hale (benátecká nevyhovuje parametrům) bojoval tým o každý míč. Hráči se překonávali v obětavosti a zároveň se jim dařilo na podání a na bloku.

"V družstvu vládla vlna euforie a na ní jsme se vezli až do vítězného konce," řekl kapitán Marek Dlouhý. "Zároveň nám velmi pomohli diváci, kteří nás výborně povzbuzovali celý zápas."

Naproti tomu Kladno potvrzuje, že to bude mít s útokem na medaile těžké. Mladíci zatím odchod čtyř opor do zahraničí nenahrazují. "Proti Benátkám jsme nedokázali udržet koncentraci," přiznal kapitán Borek Fokt.

Podobně mluvil také kladenský trenér Jan Svoboda: "Myslím si, že domácí byli bojovnější a chtěli víc vyhrát. Dá se říct, že uspěli zaslouženě," přisadil si kouč.

Už dnes je v extralize na programu další středočeské derby. Kladno v něm od 18 hodin přivítá Příbram.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž